Αιχμαλώτισαν και πωλούσαν ωδικά πτηνά μέσω Facebook

Ταυτοποιήθηκαν τέσσερα άτομα

Μετά από καταγγελίες στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,  σύμφωνα με τις οποίες, χρήστες αναρτούσαν δημοσιεύσεις σχετικά με την κατοχή και την πώληση πτηνών, εντοπίστηκαν από την Αστυνομία τέσσερα άτομα.  

Σύμφωνα με τις Αρχές, από τη διαδικτυακή έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την ανάλυση δεδομένων εντοπίστηκαν τα επίμαχα προφίλ καθώς και οι δημοσιεύσεις τους. Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παράγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για τον εντοπισμό των δραστών.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με την αρμόδια εταιρεία παροχής υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης και τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, για την γνωστοποίηση στοιχείων των κατόχων των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών και λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης.

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα και την αστυνομική προανάκριση που επακολούθησε, ταυτοποιήθηκαν τέσσερα άτομα, ως διαχειριστές των επίμαχων προφίλ- λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε και υποβλήθηκε αρμοδίως δικογραφία τακτικής διαδικασίας, για λαθρεμπορία και παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος και την παράνομη αιχμαλωσία και εμπορία πτηνών.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις