Γιατί πρέπει ο σκύλος μας να φορά λουρί στη βόλτα

της Γαλάτειας Ελευθερίου

Όσοι είναι ιδιοκτήτες σκύλων και γνωρίζουν ότι τα σκυλιά τους είναι υπάκουα, πολλές φορές τα αφήνουν ελεύθερα να κάνουν την βόλτα τους στο πάρκο ή ακόμα και να στον δρόμο. Αυτό όμως πολλές φορές δεν σημαίνει ότι είναι και το σωστό!

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο φιλικοί στα σκυλιά όσο εσείς. Πολλοί τα φοβούνται με αποτέλεσμα πολλές φορές να τους φερθούν και επιθετικά αν νιώσουν ένα σκύλο να έρχεται κατά πάνω τους, έστω και με φιλικές προθέσεις.
Επίσης, στο πάρκο υπάρχουν πολλά σκυλιά, το καθένα με τον δικό του χαρακτήρα που σημαίνει ότι μπορεί να μην γνωρίζετε πως θα αντιδράσει γνωρίζοντας από κοντά, τον δικό σας σκύλο!

Τα περισσότερα σκυλιά τρώνε ότι βρούνε στον δρόμο τους, από σάπια φαγητά πεταμένα, ακαθαρσίες άλλων ζώων, μέχρι και νεκρά ζώα ή ακόμα και φόλα, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η υγεία τους.

19668442 10213647325601516 1182302732 n

Όταν τα σκυλιά είναι ελεύθερα χωρίς λουρί μπορεί για διάφορους λόγους να τρομάξουν και να τρέξουν μακριά από εσάς με αποτέλεσμα να χαθούν. Ένα ελεύθερο σκυλί στον δρόμο, μπορεί να προκαλέσει χωρίς να το θέλει ατύχημα, σε διερχόμενο αυτοκίνητο ή ακόμα και σε ποδηλάτες που κάνουν αμέριμνοι την βόλτα τους.

Αν θέλετε να κάνετε βόλτα με το σκυλί σας ελεύθερο είναι προτιμότερο να διαλέγετε έναν χώρο περιορισμένο ή ακόμα και με περίφραξη για να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα όπως τα παραπάνω.

Σχετικές δημοσιεύσεις