Κάθε πότε κάνουμε μπάνιο το σκύλο μας

της Γαλάτειας Ελευθερίου

Στα περισσότερα σκυλιά αρέσει το μπάνιο αλλά στην … θάλασσα. Όταν είναι να τα βουτήξετε στην μπανιέρα ή δουν το σαμπουάν και την πετσέτα… εξαφανίζονται!!!
Αλλά κάθε πότε και πόσο συχνά, πρέπει να κάνουμε μπάνιο τον σκυλάκι μας και γιατί

Καταρχήν, τα σκυλιά πρέπει να κάνουν μπάνιο με ειδικό σαμπουάν για σκύλους. Να μην χρησιμοποιούμε ποτέ σαμπουάν για ανθρώπους ή ακόμα και για παιδιά.
Η συχνότητα του μπάνιου εξαρτάται από την φυλή, την ενεργητικότητα του σκύλου, ακόμα και το είδος τριχώματός του ή και το περιβάλλον που ζει.
Τα σκυλιά δεν πρέπει να λούζονται και πολύ συχνά για να διατηρούν τα φυσικά έλαια στο τρίχωμά τους. Από την άλλη μεριά το βούρτσισμα ιδιαίτερα σε μερικές φυλές είναι απαραίτητο για να φεύγουν οι νεκρές τρίχες και να παραμένει υγιή το δέρμα τους.

20182586 10213799992018081 2029404105 n

Για έναν μέσο σκύλο το μπάνιο μια φορά τον μήνα είναι αρκετό ώστε ο σκύλος, να μην μυρίζει και να διατηρεί ένα υγιή δέρμα χωρίς ξηρότητα που μπορεί να του φέρει ακόμα και φαγούρα.
Καλό είναι να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο ή τον γκρούμερ σας για την συχνότητα με την οποία πρέπει να λούζετε τον σκύλο σας ή για τα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιείται, ανάλογα με την φυλή και το τρίχωμά του.

Συμβουλή: Όταν κάνετε μπάνιο τον σκύλο σας σε εξωτερικό χώρο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όταν όμως τον λούζετε στην μπανιέρα του μπάνιου σας (πράγμα που συνήθως τους δυσανασχετεί γιατί γλιστράνε) φροντίστε να έχετε όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ δίπλα σας (σαμπουάν & πετσέτες & βούρτσες) να μην μπει νερό ή σαπουνάδα στα αυτιά του και προσπαθήστε να στεγνώσετε τον σκύλο σας, όσο μπορείτε μέσα στο μπάνιο, για να μην γίνει χάλια και το υπόλοιπο σπίτι σας αφού μετά το μπάνιο, έχουν την ανάγκη να τιναχτούν για να φύγουν τα νερά από πάνω τους και να κυλιστούν όπου βρουν! Το μπάνιο αμέσως μετά θα χρειαστεί απολύμανση με ειδικά καθαριστικά.

Δείτε επίσης:   Αδέσποτες ψυχές ποτέ μόνες (ΦΩΤΟ)

Σχετικές δημοσιεύσεις