Προσοχή: Ασυνείδητοι έριξαν φόλες στη Θεσσαλονίκη (Σκληρές εικόνες)

Στην περιοχή της Σταυρούπολης

Στόχος αγνώστων έγιναν δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς στην περιοχή της Σαυρούπολης στη Θεσσαλονίκη. 

Ασυνείδητοι έριξαν φόλες με οργανοφωσφορικά φυτοφάρμακα, επικίνδυνα για την ασφάλεια και των ανθρώπων,  με σκοπό να δηλητηριάσουν και να θανατώσουν ζώα της περιοχής.

Δυστυχώς, σύμφωνα με τον κτηνίατρο κ.  Αγαθαγγελίδη ένα αδέσποτο ζώο έχει χάσει τη ζωή του,  ενώ ένα ακόμα ζώο έχει διασωθεί. 

Συγκεκριμένα, το πρώτο κρούσμα ήταν με  ένα σκυλί που δηλητηριάστηκε και αναζήτησε βοήθεια στην περιοχή του Ψυχιατρείο. Το άτυχο ζώο παρά της προσπάθειες των νοσηλευτών κατέληξε, ενώ ο κ. Αγαθαγγελίδης μας ενημέρωσε και για δεύτερο κρούσμα με ένα δεσποζόμενο σκύλο που ευτυχώς τα έχει καταφέρει και πιθανότατα η λίστα με τα ζώα- θύματα να είναι περισσότερα. 

Για τα περιστατικά έχει ενημερωθεί η αστυνομία

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ουσίες αυτές που χρησιμοποιούν για να θανατώσουν τα ζώα, αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο ακόμα και για ανθρώπους και ιδιαίτερα μικρά παιδιά.  

Σας υπενθυμίζουμε ότι η κακοποίηση, ο βασανισμός, η κακή και βάναυση μεταχείριση, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος ζώου είναι πράξεις άδικες, που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση και χρηματική ποινή (30.000 ευρώ), σύμφωνα με το Ν. 1197 / 1981, όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4039/ 2012 και ισχύει σήμερα.

Σχετικές δημοσιεύσεις