Προστατεύστε τα κατοικίδιά σας από τον καύσωνα

της Γαλάτειας Ελευθερίου

Οι μεγάλες θερμοκρασίες του καλοκαιριού επηρεάζουν όχι μόνο τον άνθρωπο αλλά και τα κατοικίδιά. Ιδιαίτερα τα σκυλιά υποφέρουν γιατί δεν έχουν άλλο τρόπο να αποβάλλουν την θερμότητα από το σώμα τους, παρά μόνο μέσω του λαχανιάσματος (γλώσσα) και στους αδένες που υπάρχουν στα δάκτυλά τους.

Για αυτόν τον λόγο πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί μαζί τους, κατά την διάρκεια του υψηλών θερμοκρασιών. Μερικές συμβουλές…

Πρέπει να έχουμε πάντα φρέσκο νερό μαζί μας κατά την διάρκεια της βόλτας

Να αποφεύγετε να περπατάτε στην άσφαλτο γιατί καίει ακόμη περισσότερο και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στα πέλματά τους.

19551225 10213569941626965 1477881089 n

Προσπαθήστε να βγάζετε το σκυλάκι σας βόλτα, τις ώρες που η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή. Νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ και αποφύγετε την έντονη άσκηση και το παιχνίδι.

Ακόμα και τα σκυλιά μπορούν να πάθουν ηλίαση και αφυδάτωση (κάνουν εμετό ή ζαλίζονται, έχουν αστάθεια, διάρροια, υπνηλία κτλ). Προσπαθήστε να τα κρατήσετε δροσερά, βρέχοντας τις πατούσες τους με νερό (όχι πάγο γιατί μπορεί να τους ρίξει την θερμοκρασία πολύ γρήγορα) και φροντίστε να παραμείνουν σε δροσερό μέρος.

Κυκλοφορούν στο εμπόριο γιλέκα ψύξης όπου μπορείτε να ενσωματώσετε κρύα πακέτα για να τα κρατάνε δροσερά κατά την διάρκεια της βόλτας, καθώς και αντηλιακές κρέμες για προστασία.

Και τέλος, απαγορεύεται αυστηρά να αφήνετε κλειδωμένο το σκυλάκι σας μέσα στο αυτοκίνητο όταν έχει ζέστη. Μπορεί να αποβεί θανατηφόρο για το ζωάκι σας, γιατί η θερμοκρασία μέσα στο όχημα ανεβαίνει πολύ πιο γρήγορα και κινδυνεύει από υπερθέρμανση.

Σχετικές δημοσιεύσεις