Αρχιμ.Μάξιμος Παυλίδης: Ο Θεός είναι αγάπη

Της Φωτεινής Κατσάλη
Η συζήτηση με τον Πατέρα Μάξιμο, γαληνεύει και εκπλήσσει με το πόσο συνειδητοποιημένος και ανοιχτόμυαλος μπορεί να είναι ένας λειτουργός του Θεού στις μέρες μας.

Με την βαθιά του πνευματικότητα, δίχως επιτήδευση και ακραίες απόψεις, σε φέρνει πιο κοντά στην εκκλησία, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες του σύγχρονου ανθρώπου σε μια κοινωνία υλισμού και επιφάνειας στην πλειοψηφία της.
Με πίστη στα νέα παιδιά και στις δυνατότητες τους, αισιοδοξεί, παρά τα μελανά σημεία των καιρών, πως το μέλλον μπορεί να είναι πολύ καλύτερο. Μας προτρέπει να γνωρίσουμε τον Θεό και να ανακαλύψουμε τα πολλαπλά οφέλη της πίστης μας με κυρίαρχα την αγάπη και την γαλήνη.

Στο βιβλίο του «ΠΡΟΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ» από τις εκδόσεις ΦΙΛΥΡΑ, μας αναλύει την μοναχική ζωή. Όπως αναφέρει μέσα στο βιβλίο του » Η κατάσταση ενός ανθρώπου πριν γίνει μοναχός είναι μια κατά φύσην κατάσταση. Αγωνιζόμενος και αποτασσόμενος τα του κόσμου προσπαθεί να ζήσει υπέρ φύσιν…». Ο Πατέρας Μάξιμος κάνει τον προσωπικό πνευματικό του αγώνα, με χαρά και καθημερινή άσκηση, πρόθυμος να βοηθήσει και να ακούσει όποιον το έχει ανάγκη.

Δείτε επίσης:   Γιατί ο Αγιος Νικόλαος θεωρείται προστάτης των ναυτικών

Η συζήτηση μαζί του και κατά την διάρκεια της συνέντευξης, αλλά και μετά το πέρας αυτής, μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και πραγματικά με έκανε να νιώσω πως η πνευματική αναζήτηση μπορεί να γίνει για τον κάθε έναν από εμάς ένα πολύτροπο και πολύ ενδιαφέρον ταξίδι με πυξίδα έναν Θεό αγάπης και όχι τιμωρό!

Σχετικές δημοσιεύσεις