Αρχιμ.Μάξιμος Παυλίδης: Ομοφυλοφιλία

Η αγάπη του Θεού δίνεται προς όλα τα παιδιά του χωρίς διακρίσεις και στεγανά. Μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων πλέον στην σύγχρονη εποχή, διατηρούν ομοφυλοφυλικές σχέσεις.
Αυτές οι σχέσεις είναι πολύ δύσκολες γιατί έρχονται καθημερινά σε σύγκρουση με την γενικότερη αποδεκτή ετεροφυλοφιλική σχέση των ατόμων. Η εκκλησία προσπαθεί, να αναπτύξει δίαυλο επικοινωνίας, όχι πάντα με επιτυχία και να εξηγήσει μέσα από τον εκκλησιαστικό λόγο αυτού του είδους τις σχέσεις. Η ουσία τελικά όπως στα περισσότερα πράγματα είναι η αγάπη και πως ο λόγος του Θεού μπορεί να σταθεί φάρος ανακούφισης και κατανόησης, για όλους ανεξαιρέτως! Χρειάζεται να κοιτάζουμε σε βάθος τα πράγματα, χωρίς βιαστικά συμπεράσματα και αφορισμούς.

Η κοινωνία των ανθρώπων είναι σκληρή και μπορεί να γίνει ακόμα σκληρότερη όταν παραβιάζονται τα ταμπού και οι γνώριμες, αποδεκτές συνθήκες και συμπεριφορές. Η συζήτηση, η πνευματική ζωή μπορούν να σταθούν ανακουφιστικές έως και θεραπευτικές για άτομα που βρίσκονται εγκλωβισμένα και μπερδεμένα. Αλλά και για όσους συνειδητά και ξεκάθαρα επιμένουν σε συγκεκριμένες επιλογές και στάση ζωής. Κανείς δεν μπορεί να γίνει τιμητής του άλλου. Και κανείς δεν έχει το αλάνθαστο!

Σχετικές δημοσιεύσεις