Η Καλαμαριά υποδέχθηκε την κάρα του Αγίου Παντελεήμονος

Θα παραμείνει μέχρι τις 2 Ιουνίου στον ομώνυμο Ναό

Την θαυματουργό και μυροβλύζουσα κάρα του Αγίου Παντελεήμονος υποδέχθηκαν χθες, Κλήρος και λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς.

Την τίμια Κάρα, την οποία εκόμισε από την Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου ο Καθηγούμενος αυτής, Γέροντας Ευδόκιμος, υποδέχθηκε προ των πυλών του Ναού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε πρωτίστως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ. Δωρόθεο όπως και τον Καθηγούμενο για την τιμή που κάνει ετησίως στην Καλαμαριά να μεταφέρει την πασχάλια περίοδο την Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος.

Ο π. Ευδόκιμος στην αντιφώνησή του υποσχέθηκε ότι όσο η υγεία του το επιτρέπει θα κομίζει κάθε χρόνο τον Ιερό αυτό θησαυρό μιας και που κάθε χρόνο οι ευσεβείς πιστοί της Καλαμαριάς λαχταρούν να υποδεχθούν τον Άγιο και με την πάροδο των χρόνων αυτή η χαρά και η λαχτάρα μεγαλώνει.

Στη συνέχεια τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο προεξήρχε ο Άγιος Καθηγούμενος συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιερέων της Μητροπόλεως.

Τέλος, ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία την οποία τέλεσε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμαριάς, αρχιμ. Διονύσιος Παπαναστασίου.

Να αναφερθεί ότι η Κάρα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μέχρι και την Κυριακή 2 Ιουνίου, ενώ καθημερινά θα τελούνται όλη τη διάρκεια της ημέρας Ιερές ακολουθίες, με επίκεντρο το Σάββατο 1 Ιουνίου, όπου θα τελεστεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγίου Ιουστίνου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Ποιμενάρχης κ. Ιουστίνος.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις