Στη Θεσσαλονίκη η Τιμία Κάρα του προστάτη των καρκινοπαθών, Οσίου Παρθενίου

Στον Ιερό Αγίου Φωτίου στη νέα Παραλία

Μία εξαιρετική ευλογία θα έχουν οι πιστοί από τη Θεσσαλονίκη, αφού την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, στις 17:30, θα υποδεχθούν την Τίμια Κάρα του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου του Θαυματουργού, Προστάτου των καρκινοπαθών, εκ της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλης Ευβοίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Η υποδοχή θα γίνει από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο και τον Ιερό Κλήρο ενώ το ιερό θησαύρισμα της πίστεώς μας θα κομίσει ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Μπαλωμένος.

Ο ως άνω Ιερός Ναός θα είναι ανοιχτός από τις 7 το πρωί έως τις 12:30 τα μεσάνυχτα ενώ η Τιμία Κάρα θα παραμείνει έως την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019.

Τέλος, όλες τις ημέρες της παραμονής της Τιμίας Κάρας, θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί από τον Ιερό Ναό.

Ο Οσιος Παρθένιος θεωρείται ο προστάτης των καρκινοπαθών και πολλά είναι τα θαύματα που εξιστορούν άνθρωποι που προσευχήθηκαν στον Αγιο και προσκύνησαν τα λείψανά του

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις