Η «Οδύσσεια» με μια άλλη ματιά

 

Ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός ODYSSEA CLUB, με πολιτιστικό, πολυπολιτισμικό, ανθρωπιστικό, αθλητικό προσανατολισμό και με κύριο στόχο την Αναβίωση του Ομηρικού Ταξιδιού και τις εμπειρίες του Οδυσσέα, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από την σύγχρονη διοργανώνει την παρουσίαση – συζήτηση που θα γίνει στην Dépôt Art Gallery, Νεοφύτου Βάμβα, 5, στο Κολωνάκι, την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στις 7:00 μ.μ. με θέμα: ODYSSEA ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ.
Η παρουσίαση – συζήτηση σκοπό έχει την ανάδειξη όλων των προεκτάσεων του Ομηρικού ταξιδιού, μέσα από την Τέχνη, την Γλώσσα και τον Πολιτισμό.

Ομιλητές :
1.  Μάγδα Χορμόβα
Εμπνευστής της ιδέας ODYSSEA και ιδρύτρια του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού ODYSSEA CLUB.

2. Νίκος Κλειτσίκας
Συγγραφέας

3. Σταμάτης Μαλέλης
Δημοσιογράφος – Συγγραφέας

4. Διονύσης Αναστασόπουλος
Καθηγητής

5. Άντζελα Γκερέκου
πρώην Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ελλάδας,

6. Lucia De Garcia
Laureate Poet, International Award Winner Author and Writer, Social Innovator and AdvocateforPeace

7. Καφούσιας  Φάνης
Χορογράφος σύγχρονου αρχαίου δράματος,

8. Lucia Carpeto
Κοινωνιολόγος –Μεταφυσική Θεραπεύτρια- Ιδιοκτήτρια του Πολυχώρου  Φιλοξενίας & Ευεξίας Casa di Luce,

Λίγα λόγια για το θέμα και τους σκοπούς της οργάνωσης:
Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Σειρήνες», που συστήθηκε το 2006, με κύριο σκοπό την αναβίωση του ταξιδιού του Οδυσσέα, με την ταυτόχρονη προσαρμογή του στην σύγχρονη πραγματικότητα, εξελίχθηκε πλέον σε Οργάνωση πολιτιστικού, πολυπολι- τισμικού, εκπαιδευτικού, κοινωνικού και ανθρωπιστικού προσανατολισμού, η οποία ονομάζεται ODYSSEA CLUB .

Το Odyssea είναι μια διαφορετική οπτική ματιά στην Οδύσσεια του Ομήρου, το οποίο πολυμήχανα και πολυεπίπεδα, συνδυάζει, αντιπαραθέτει, συνομολογεί και μεταδίδει διαφορετικές κουλτούρες, θέατρο, τέχνες, μουσική, χορό, αθλητισμό, γεύσεις, έρευνα, μελέτη, εκπόνηση μελετών, παιχνίδια και ανθρωπιστικές δράσεις. Όλα αυτά γίνονται σε συνεχή διάλογο μέσω δράσεων με το ευρύ κοινό. Παράλληλα κάνει αναζητήσεις και συνδυασμούς του χθες και του σήμερα, καθώς και κοινών ηρώων και παραδόσεων με άλλους λαούς.

Δείτε επίσης:   Η Ηρα κατεβαίνει στη Δήλο

Στο σημερινό λοιπόν, πλαίσιο, η αναβίωση του ταξιδιού του Οδυσσέα είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε επίκαιρη!
Το ταξίδι, η αναζήτηση, τα ιδανικά και οι αληθινές αξίες έρχονται να λάβουν τον χώρο που τους αξίζει. Στην πιο δύσκολη εποχή για την Ελλάδα και όλων αυτών που αντιπροσωπεύει η Ελλάδα μέσα στους αιώνες έρχεται μέσα από την οικονομική κρίση να επαναπροσδιορίσει την θέση της και να μας θυμίσει μέσα από τις παραδόσεις και τη μυθολογία μας, τις αλήθειες καθώς και τον προορισμό μας, οικουμενικά και χωρίς προ- καταλήψεις.
Ο Οδυσσέας μέσα από το ταξίδι της επιστροφής είναι ο απόλυτος εκφραστής αυτής της θέσης, είναι ταυτόχρονα ο Βασιλιάς, ο στρατηγός, ο μετανάστης, ο μεταδότης ιδεών και πολιτισμού, ο άνθρωπος που χάνει τα πάντα, ο Κανένας που όμως έχει ψυχή και αυτή του δίνει την δύναμη να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες.

Η διοργάνωση έχει τεθεί:
Υπό την αιγίδα της UNESCO Πειραιώς & Νήσων
Με την υποστήριξη:
Της Dépôt Art Gallery for Contemporary Art  
και του Πολυχώρου Φιλοξενίας & Ευεξίας CasadiLuce

Σχετικές δημοσιεύσεις