Συναυλία στο πλαίσιο των Ελληνικών Μουσικών Εορτών

«Οι Τροβαδούροι στο Βασίλειο της Θεσσαλονίκης – 1204»

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης φιλοξενεί στο πλαίσιο των Ελληνικών Μουσικών Εορτών συναυλία με το Σύνολο Παλαιάς Μουσικής Ex Silentio με τίτλο: «Οι Τροβαδούροι στο Βασίλειο της Θεσσαλονίκης – 1204», σήμερα, Τετάρτη 16 Μαΐου, ώρα 21.00.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στις 3 Μαΐου, στο Ωδείο Αθηνών, με έργα που γράφτηκαν στη μεσαιωνική Θεσσαλονίκη, μετά το 1204, από τους προβηγκιανούς τροβαδούρους του 13ου αιώνα που έφτασαν στον ελλαδικό χώρο με την 4η σταυροφορία.

Το σύνολο παλαιάς μουσικής Εx Silentio ειδικεύεται στη μουσική από τον Μεσαίωνα μέχρι το Μπαρόκ ενώ την διεύθυνσή του έχει ο φλαουτίστας Δημήτρης Κούντουρας. Έχει εμφανιστεί σε πολυάριθμα φεστιβάλ στην Αύστρια (Styriarte, St Ruprecht, Feldkirchen) στην Ιταλία (Marco Fodella, Mousike’), στη Λιθουανία (Banchetto Musicale), στην Ολλανδία, στην Αλβανία κ.α. ενώ εμφανίζεται τακτικά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ελληνικό Φεστιβάλ κ.α.
Έχει ηχογραφήσει για την Νεφέλη/Fairead (Μουσική των Τροβαδούρων της Θεσσαλονίκης 1204), για την Carpe Diem (MNEME) και για την Talanton (Στο φθινόπωρο του Βυζαντίου). Το Ex Silentio είναι ensemble in residence στο Ωδείο Αθηνών.

Δείτε επίσης:   Γέμισε ξανά με αυτοκίνητα το πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας

Ex Silentio:

Φανή Αντωνέλου – φωνή
Δημήτρης Κούντουρας – μεσαιωνικά φλάουτα & διεύθυνση
Θύμιος Ατζακάς – ούτι
Ηλέκτρα Μηλιάδου – βιέλα
Νίκος Βαρελάς – κρουστά

Το ομώνυμο βιβλίο / CD του Δημήτρη Κούντουρα κυκλοφόρησε από τη Νεφέλη / Fairead το 2017. To Ex Silentio είναι σύνολο «in residence» στο Ωδείο Αθηνών.

Έργα των: Raimbaut de Vaqueiras, Elias Cairel.

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, ώρα 21.00, Είσοδος 10 – 5 Ευρώ

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις