Χρ. Γιαννούλης: “Ας μη γυρίσουμε πίσω, ας κοιτάξουμε μπροστά”

Συνέντευξη του υποψηφίου Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Ο Χρήστος Γιαννούλης δίνει το μήνυμά του για την εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου που είναι προ των πυλών, τονίζοντας πως η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι θα ανοίξει το δρόμο ώστε η Ελλάδα να πάει μπροστά. Ο ίδιος βρίσκεται σε έναν διαρκή προεκλογικό αγώνα εδώ και αρκετούς μήνες, λόγω και της υποψηφιότητας του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και αναφέρεται στο κλίμα που έχει αποκομίσει στην επαφή με τους πολίτες.

Διαβάστε τη συνέντευξη του δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 και του υποψηφίου Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία:

-Μετά από μήνες στο δρόμο και μετά από πολλές επαφές που κάνατε και για τις περιφερειακές εκλογές αλλά και τώρα για τις βουλευτικές , συναντήσατε και μιλήσατε με πολλούς ανθρώπους. Ποιο είναι το πιο σημαντικό που αποκομίσατε;

“Από τον Φλεβάρη είμαι συνέχεια στο δρόμο για ίσως ένα από τα πιο σημαντικά ρεπορτάζ της ζωής μου. Αυτό που με εντυπωσίασε είναι η ευγένεια των ανθρώπων ακόμα και αυτών που καλοπροαίρετα ασκούν κριτική. Η κρίση μας πλήγωσε όλους και σε κάποιους άφησε σημάδια. Δεν χάσαμε όμως την ανθρωπιά και την αξιοπρέπεια μας. Πιο πολύ με συγκίνησαν οι γυναίκες που συνάντησα σε όλη την περιοδεία που έκανα στην κεντρική Μακεδονία αλλά και στην Α’ Θεσσαλονίκης. Όλες αυτές οι δυναμικές γυναίκες με ευαισθησία. Αυτή την ευαισθησία που πυροδότησε τον δυναμισμό που απαιτήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια -της βαθιάς κρίσης που ζήσαμε- να σταθούν και να στηρίξουν τα σπίτια, τις οικογένειες, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τις επιχειρήσεις, τον πολιτισμό. Αυτές που στάθηκαν με αξιοπρέπεια απέναντι στα χιλιάδες προβλήματα που έφερε η κρίση και τα τελευταία 4 χρόνια είδαν τα πράγματα να πηγαίνουν καλύτερα ή σίγουρα να γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια με ορατά αποτελέσματα για σημαντικές βελτιώσεις που συνεχίζονται”.

-Μιλάτε για το κομμάτι των επιδομάτων για το οποίο κατηγορήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ;

“Είναι τουλάχιστον τραγικό να έχουμε περάσει δια πυρός και σιδήρου επειδή προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τις γυναίκες, τις οικογένειες, τα παιδιά –που τα προηγούμενα χρόνια είχαν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους. Όλο αυτό το διάστημα δεν συνάντησα καμία γυναίκα , καμία οικογένεια που να θεώρησε ότι άδικα τους δόθηκαν τα βοηθήματα. Αντιθέτως μίλησα με συμπολίτες μου που είδαν να ομαλοποιείται η κατάσταση τους. Είδαν να λειτουργούν πιο ομαλά τα σχολεία και τα νοσοκομεία, να επιστρέφουν τα επιδόματα για τα παιδιά μας, είδαν να μπαίνουν οι βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Είδαν να γίνετε νόμος τους κράτους η αναδοχή και η υιοθεσία με γρήγορες και διαφανείς διαδικασίες, είδαν να γίνεται νόμος το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, να σβήνουν οι αδικίες για τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Επίσης είδαν να δημιουργούνται νέα σχολεία για την ειδική αγωγή”.

-Ποιο είναι λοιπόν το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στις γυναίκες λίγες ώρες πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου;

“Θέλω να πω σε όλες τις γυναίκες (συμπεριλαμβανομένης και της συντρόφου μου) ότι εσείς μας δίνετε την δύναμη. Εσείς είστε αυτές που στηρίξατε και στηρίζετε τον πυρήνα της οικογένειας και της κοινωνίας μας. Εσείς είστε αυτές που αποφασίζουν για την ζωή τους. Εσείς είστε το προοδευτικό, το ανοιχτόμυαλο κομμάτι της κοινωνίας.

Η προσπάθεια μου, η συλλογική μας προσπάθεια δεν χαϊδεύει επιμέρους εκλογικά σώματα. Είναι η αλήθεια, η αλήθεια μας που θέτει πολιτικές προτεραιότητες και αξίες που μας συνοδεύουν από την ημέρα που γεννηθήκαμε.

Σας ζητάμε την στήριξη σας με μία πολύ σοβαρή απόφαση όπως η ψήφος σας. Επιλέγοντας το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και κρίνοντας ταυτόχρονα ότι χρειάζεται και μία δραστική ανανέωση στα πρόσωπα που θα επιλέξετε με τον σταυρό σας, ενισχύουμε την ελπίδα ότι στις επόμενες γενιές θα παραδώσουμε μία καλύτερη Ελλάδα από αυτή που παραλάβαμε εμείς.

Ας μη γυρίσουμε πίσω. Ας κοιτάξουμε μπροστά”.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις