Χριστίνα Ανατολίτη-Πλάρα: Να συμβάλλω με τις δυνάμεις μου για το αύριο της χώρας

Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στη Β΄ Θεσσαλονίκης ανοίγει τα χαρτιά της στο Life-Events.gr

Αποτελεί ένα από τα νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Εχοντας διανύσει μια εξαιρετική επαγγελματική πορεία στον οικονομικό και ασφαλιστικό τομέα, η Χριστίνα Ανατολίτη-Πλάρα βάζει πλώρη για να πετύχει σε έναν ακόμη χώρο, αυτό της πολιτικής.

Αποδεχόμενη την τιμητική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Χριστίνα Ανατολίτη-Πλάρα είναι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της Β΄ περιφέρειας Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας. Με τις ιδέες, τη δυναμική, το φρέσκο πνεύμα, επιθυμεί να συνεισφέρει από το δικό της μετερίζι στην επόμενη μέρα της χώρας.

Οπως τονίζει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Life-Events.gr, “οι εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι οι πιο κρίσιμες για τη χώρα μας και οι πιο καθοριστικές για το μέλλον της. Γι’αυτό και τίποτα δε θα είναι ίδιο την επόμενη μέρα”.

Από τη μία καταξιωμένη επαγγελματίας, από την άλλη στοργική μητέρα και σύζυγος, έχει βρει τις ισορροπίες στη ζωή της. Είναι παντρεμένη με τον Βασίλη Ανατολίτη, περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας, και έχοντας σταθεί στο πλευρό στη δική του πολιτική διαδρομή, έχει την στήριξη που απαιτείται ώστε να πετύχει και στη δική της προσπάθεια.

Η Χριστίνα Ανατολίτη-Πλάρα μιλάει στο Life-Events.gr…

– Τι σας ώθησε να θέσετε υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία;

Η ώθηση ήρθε με την πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και αυριανού πρωθυπουργού της χώρας μας του Κυριάκου Μητσοτάκη, να συμμετέχω στις προσεχείς εκλογές. Το κίνητρο όμως και η θέληση προϋπήρχαν. Ο συνδυασμός αυτών με οδηγούν στις κάλπες της 7ης Ιουλίου ζητώντας την ψήφο των συμπολιτών μου στη Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Γι αυτό και η απόφαση μου είναι απόφαση ευθύνης και συνειδητή επιλογή ζωής. Η υποψηφιότητα μου στις προσεχείς εκλογές και γενικά η εμφανής ενασχόληση μου με την πολιτική δεν ήρθε ξαφνικά άνευ λόγου και αιτίας. Αντίθετα προέκυψε ως μια φυσική εξέλιξη θα έλεγα. Γι αυτό κι ευχαριστώ από καρδιάς, τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την μεγάλη ευκαιρία και την τιμητική του πρόταση την οποία φυσικά και αποδέχθηκα με συγκίνηση και χαρά και είμαι έτοιμη, είμαι πρόθυμη αλλά και χαρούμενη που θα συμβάλλω κι εγώ με όλες μου τις δυνάμεις, με τις γνώσεις μου, την εμπειρία μου και κυρίως με τις ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις μου στην μεγάλη αυτή προσπάθεια για την ανόρθωση της χώρας σε όλα τα επίπεδα.

– Ποια πιστεύεται πως είναι η επόμενη μέρα των εκλογών για την Ελλάδα;

Αναμφίβολα οι εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι οι πιο κρίσιμες για την χώρα μας και οι πιο καθοριστικές για το μέλλον της. Γιαυτό και τίποτα δεν θα είναι ίδιο την επόμενη των εκλογών. Πρώτη ριζική αλλαγή θα είναι η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού της χώρας μας η οποία θα σηματοδοτήσει την και επιστροφή μας στην «κανονικότητα». Στην «κανονικότητα» που ξέραμε και που τελικά μας έλειψε, μας κόστισε και την πληρώσαμε πολύ ακριβά ο καθένας με τον τρόπο του ! Αυτή λοιπόν η μακρά περίοδος της οικονομικής, ηθικής και αξιακής κρίσης η οποία έχει διαβρώσει , έχει καταρρακώσει, έχει ισοπεδώσει αλλά και καταστρέψει σχεδόν τα πάντα απ άκρον σ’ακρον της χώρας μας, την επομένη των εκλογών διαδέχεται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη η οποία θα αποκαταστήσει την σοβαρότητα, θα επαναφέρει την αξιοπρέπεια, θα εδραιώσει την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών μέσα από ένα νέο μείγμα πολιτικής που θα έχει στο επίκεντρο του τον Έλληνα και κορωνίδα του την Ελλάδα. Η επομένη των εκλογών που θα είναι ΚΑΙ η πρώτη μέρα της κυβερνητικής θητείας του Κυριάκου Μητσοτάκη θα φέρει σημαντικές αλλαγές στην κοινωνία με πρώτες τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και στην διοίκηση του κράτους. Κυρίως όμως η επομένη των εκλογών θα φέρει τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώπιον σοβαρών εξελίξεων και καταστάσεων απόρροια των πολλών και μεγάλων προβλημάτων που του κληροδοτεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και απαιτούν άμεσες, έντιμες, ρεαλιστικές υλοποιήσιμες και αποφασιστικές λύσεις αποκλειστικά από τον ίδιο.

– Οι πολίτες έχουν περάσει δύσκολα χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης. Θεωρείται πως αυτές οι μέρες έχουν περάσει οριστικά;

Όχι δεν πέρασαν. Μόνο ο κ. Τσίπρας λέει το αντίθετο προσπαθώντας μαζί με την κυβέρνηση του να μας πείσουν, αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα τους διαψεύδει με πρώτο τον ίδιο! Ας μη γελιόμαστε κι ας μην παίζουμε με την νοημοσύνη του λαού- οι δυσκολίες είναι εδώ και θα είναι εδώ για όσο ακόμη η οικονομία μας θα είναι σε διαρκή επιτήρηση και αυστηρό έλεγχο. Όσο ακόμη υπάρχουν “κόκκινα δάνεια”. Οσο δεν υπάρχουν σοβαρές επενδύσεις. Όσο υπάρχει διαρκής και ασφυκτική φορολογία προς τη μεσαία τάξη. Όσο υπάρχει κρατική επιδοματική ενίσχυση των ανέργων και όχι νέες θέσεις εργασίας και την ίδια στιγμή το Δημόσιο να γιγαντώνεται, με την παραγωγικότητα να διολισθαίνει, με το κράτος να περικόπτει τις κρατικές επενδύσεις με μοναδικό στόχο η κυβέρνηση να δημιουργεί και να συντηρεί οικονομικά πλεονάσματα, μη πληρώνοντας ακόμη και τις υποχρεώσεις της προς Έλληνες πολίτες οι οποίοι τόσο πολύ και τόσο άδικα πλήρωσαν και πληρώνουν τα ολέθρια οικονομικά λάθη, την άγνοια και τους πειραματισμούς της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ οι Έλληνες συνειδητοποίησαν την αλήθεια γιατί την ζουν σε όλες τις εκφάνσεις και σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητα τους και σε λίγες θα απαντήσουν σε όλους εκείνους που τους ταπείνωσαν, που μείωσαν την νοημοσύνη του και δεν σεβάστηκαν την αξιοπρέπεια του.

– Η ενασχόληση του συζύγου σας, Βασίλη Ανατολίτη, με τα κοινά, τι ρόλο παίζει στη δική σας απόφαση να μπείτε στον πολιτικό στίβο;

Μεγάλο, πρωταρχικό και παραδειγματικό ρόλο. Εμείς στο σπίτι μας με την «πολιτική» δεν συναντηθήκαμε χθες. Ζούμε μαζί της εδώ και πολλά χρόνια. Η πολιτική είναι μέλος της οικογενείας μας. Η 10ετής ενεργή ενασχόληση του συζύγου μου ως Συμβούλου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Βασίλη Ανατολίτη ήταν μια μεγάλη οικογενειακή εμπειρία ζωής, γεμάτη προσφορά, εθελοντισμό και κοινωνική αλληλεγγύη. Ρυθμίζαμε τη ζωή μας με βάση τις δικιές του υποχρεώσεις οι οποίες τις περισσότερες φορές είχαν προτεραιότητα. Εξ αιτίας του συζύγου μου ζήσαμε και μοιραστήκαμε μαζί του τις αγωνίες του, τις στεναχώριες και τις καθυστερήσεις της πολιτικής αλλά γευθήκαμε και την χαρά της ολοκλήρωσης ενός στόχου, ζήσαμε το γλυκό άγχος της δημιουργίας, νιώσαμε την ανακούφιση των ανθρώπων που βρέθηκαν λόγω της κρίσης στη δίνη του κυκλώνα και πάνω απ όλα τεστάραμε τις δικές μας αντοχές, δυνατότητες και ικανότητες. Η μόνη αλλαγή που θα υπάρξει στην οικογένεια μας θα είναι ότι μέχρι τώρα έτρεχε ο « μπαμπάς» και τώρα θα τρέχει η «μαμά». Είναι πάντως πολύ σημαντικό πράγμα να μπορείς, να θέλεις και τελικά να σου δίνετε η ευκαιρία μέσα από την άσκηση οποιασδήποτε μορφής πολιτικής να φέρεις στον τόπο έναν νέο αέρα δημιουργίας και στους πολίτες την αισιοδοξία και την ελπίδα που είχαν κι έχασαν! Και όλη αυτή η διαδικασία πέρασε σε μένα κι έγινε τρόπος , έγινε αγώνας και στάση διεκδίκησης ζωής για έναν καλύτερο αύριο που μας αξίζει.

– Γυναίκα, σύζυγος, μητέρα, ελεύθερος επαγγελματίας, τώρα και πολιτευτής. Πως καταφέρνετε να τα συνδυάσετε όλα αυτά;

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου κάτι ιδιαίτερο, δεν είμαι super woman και φυσικά δεν είμαι η εξαίρεση του κανόνα. Αντίθετα είμαι ο κανόνας. Κάνω ότι κάνουν χιλιάδες γυναίκες τόσα χρόνια σε όλο τον πλανήτη. Είναι γνώρισμα του χαρακτήρα μου να αναλαμβάνω ευθύνες, μ αρέσει να δουλεύω πολύ, να προσφέρω, να δημιουργώ και δηλώνω πάντα παρούσα σε εθελοντικές δράσεις. Παράλληλα παρακολουθώ καθημερινά την πολιτική ειδησεογραφία και ενημερώνομαι για τις εξελίξεις στη δουλειά μου. Άλλωστε πέρασε ανεπιστρεπτί η εποχή των μαμάδων μας που είχαν ως βασικό τους μέλημα και κύρια καθημερινή τους απασχόληση τα «οικιακά» το μεγάλωμα των παιδιών τους και την μέριμνα της οικογενείας τους. Η αλήθεια είναι ότι από μικρή είχα ένα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα και αργότερα όπως όλες οι εργαζόμενες γυναίκες τρέχω όλη μέρα για όλους με έναν στόχο… να μην λείψει τίποτα σε κανέναν. Οι αστείρευτες πηγές της δικής μου δύναμης είναι η αγάπη, η κατανόηση και συνεργασία όλης της οικογένειας μου. Είμαστε όλοι μαζί – σε όλα – και στα εύκολα και στα δύσκολα. Η αγάπη της οικογενείας μου με ξεκουράζει, με δυναμώνει και με γεμίζει υπομονή κι επιμονή για τα δύσκολα!

Ποια είναι η Χριστίνα Ανατολίτη-Πλάρα

-Γεννήθηκε στη Θυρέα Διδυμότειχου Έβρου.

-Ζει στη Θεσσαλονίκη – Κάτοικος Τριαδίου του Δήμου Θέρμης.

-Παντρεμένη με τον Ανατολίτη Βασίλη, επιχειρηματία και επί εννέα συναπτά έτη Περιφερειακό Σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας, μητέρα δύο παιδιών.

-Σπούδασε στο ΤΕΙ Οικονομίας και Διοίκησης – Πτυχίο Λογιστικής.

-Από το 1998 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας.

-Από το 2000 μέχρι και σήμερα είναι ασφαλιστικός σύμβουλος στην AXA ασφαλιστική έχοντας λάβει πολλές διακρίσεις και βραβεία στον ασφαλιστικό τομέα.

-Συμμετοχή σε μια πληθώρα συνεδρίων και σεμιναρίων.

Συντάκτης 

Ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία ως ρεπόρτερ στο αθλητικό ρεπορτάζ. Εργάστηκε επί σειρά ετών στον αθλητικό Τύπο και στο ραδιόφωνο ενώ συνεργάστηκε με πολιτικές, πανελλήνιας εμβέλειας και ομογενειακές εφημερίδες. Οπως άλλωστε το επιτάσσει η εποχή, μεταπήδησε στον ηλεκτρονικό Τύπο, τον οποίο υπηρετεί ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων (ελεύθερο ρεπορτάζ, κοινωνικό, εκκλησιαστικό, πολιτικό κτλ). Είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου), της IFJ (International Federation of Journalists) και της AIPS (International Sports Press Association).

Σχετικές δημοσιεύσεις