Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου στο Life-Events.gr: «Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέντευξη της υπουργού Μακεδονίας-Θράκης για τις εκλογές, τη Θεσσαλονίκη και για πιο προσωπικά ζητήματα

«Στις 7 Ιουλίου αποφασίζουμε για το μέλλον μας, τη ζωή μας» τονίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Life-Events.gr η υπουργός Μακεδονίας Θράκης και υποψήφια βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Σημειώνει με έμφαση πως η επόμενη τετραετία είναι κρίσιμη και αυτοί που θα είναι στο τιμόνι της χώρας πρέπει να έχουν όραμα και προοπτική. «Ο κόσμος ας συγκρίνει τη διακυβέρνηση της χώρας τα τέσσερα τελευταία χρόνια με ό,τι συνέβαινε την περίοδο 2010-2014», λέει χαρακτηριστικά.

Η ίδια προέρχεται από μια οικογένεια της μεσαίας τάξης της Νεάπολης, γνωρίζοντας πως είναι να ζεις και να αναπτύσσεσαι αυτόνομα και μέσα από το συνεχή αγώνα. Αυτά τα χαρακτηριστικά τα έλαβε ως εφόδια και στη μετέπειτα ζωή της όταν βρέθηκε στους αγώνες και στα λαϊκά κινήματα. Διετέλεσε γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, καθώς και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της Οργάνωσης, ενώ το 2013 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Το 2015, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές, κατέβηκε στην Αθήνα όπου βρέθηκε αρχικά στο Μαξίμου και μετά έγινε διευθύντρια του πολιτικού γραφείο του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Εν τέλει, το Φεβρουάριο του 2019 ανέλαβε τη θέση της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης.

Η εκλογική μάχη είναι εξόχως σημαντική, σύμφωνα με την κ. Χατζηγεωργίου που δηλώνει πως συγκρούονται δύο διαφορετικά προγράμματα. «Προσωπικά για μένα είναι μια σημαντική μάχη και όφειλα να είμαι υποψήφια και να στηρίξω το κόμμα μου σε όλη αυτή τη διαδικασία», σημείωσε αναφορικά με την υποψηφιότητά της, ενώ απάντησε και στα σχόλια που ακούστηκαν κατά την υπουργοποίησή της λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δε με εξέπληξαν. Συγκεκριμένα Μέσα έλεγαν τα ίδια κάθε φορά που ένας νέος άνθρωπος έμπαινε στο υπουργικό συμβούλιο».

Αναφορικά με το έργο που επιτέλεσε το διάστημα της παραμονής της στο υπουργείο, η Ελευθερία Χατζηγεωργίου τόνισε μεταξύ άλλων πως δεν έκανε όσα ονειρευόταν λόγω της σύντομης παρουσίας της και επισημαίνει: «Το υπουργείο έχει πολλές δυνατότητες και αναπτυξιακές, και στο επίπεδο του πολιτισμού και του συντονισμού του κυβερνητικού έργου. Προσπάθησα να κάνω πράγματα σε όλα τα επίπεδα».

Επίσης, στη συνέντευξή της στο Life-Events.gr απαντά και σε πιο προσωπικές ερωτήσεις, για την οικογένειά της, τα παιδικά της χρόνια, τους φίλους της και τη Θεσσαλονίκη που τόσο αγαπά.

Συντάκτης 

Ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία ως ρεπόρτερ στο αθλητικό ρεπορτάζ. Εργάστηκε επί σειρά ετών στον αθλητικό Τύπο και στο ραδιόφωνο ενώ συνεργάστηκε με πολιτικές, πανελλήνιας εμβέλειας και ομογενειακές εφημερίδες. Οπως άλλωστε το επιτάσσει η εποχή, μεταπήδησε στον ηλεκτρονικό Τύπο, τον οποίο υπηρετεί ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων (ελεύθερο ρεπορτάζ, κοινωνικό, εκκλησιαστικό, πολιτικό κτλ). Είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου), της IFJ (International Federation of Journalists) και της AIPS (International Sports Press Association).

Σχετικές δημοσιεύσεις