Ιωάννης Ιωαννίδης: Ο ασυμβίβαστος Ελληνας ερευνητής και λογοτέχνης

Ενας ικανός ερευνητής πρέπει συνεχώς να κυνηγά το αδύνατο, να αναζητά την πάσα αλήθεια και να φωτίζει τις αθέατες πλευρές. Πρέπει όμως να έχει δοκιμάσει τον εαυτό του σε όλους εκείνους τους τομείς που καλείται να ερευνήσει.

Μια εξέχουσα μορφή σε παγκόσμια κλίμακα είναι ο Ιωάννης Ιωαννίδης, ο Ελληνας επιστήμονας κι ερευνητής που έχει κατορθώσει να δημιουργήσει μια σπουδαία φήμη γύρω από το όνομά του στις ΗΠΑ. Μόνο τυχαίος δεν είναι ο χαρακτηρισμός «Brave thinker» που του προσέδωσε το περιοδικό «The Atlantic» λόγω αυτής της πηγαίας ανάγκης του να ψάχνει εκεί όπου όλοι οι άλλοι πιστεύουν πως δεν υπάρχει κάτι για να ανακαλυφθεί. Παράλληλα, είναι τακτικός καθηγητής παθολογίας, έρευνας και πολιτικής υγείας και στατιστικής και κατέχει την έδρα C.F. Rehnborg πρόληψης νοσημάτων στο πανεπιστήμιο Stanford.

Ο Δρ.Ιωαννίδης, βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη και παρουσίασε το τρίτο του βιβλίο, «Tractatus για την έκτη φήμη» (Εκδόσεις Κέδρος 2016) που συνδυάζει τέσσερις διαφορετικούς τύπους κειμένων. Και η συγγραφική του προσπάθεια αυτή, που αναδεικνύει το λογοτεχνικό του γονίδιο, φέρνει στην επιφάνεια την ροπή του στην έρευνα αφού όπως του αρέσει να λέει «δε γνωρίζω σχεδόν τίποτα».

Μιλώντας στην κάμερα του LIFE-EVENTS ο διαπρεπής Ελληνας επιστήμονας αποκαλύπτει την άγνωστη πλευρά του εαυτού του και στέλνει μήνυμα στη νεολαία που τόσο προβληματίζεται από την παρατεταμένη κρίση, οικονομική και αξιακή.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις