21.000 δρομείς θα “πλημμυρίσουν” τη Θεσσαλονίκη το Σάββατο!

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 8ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης έχει ήδη ξεκινήσει

Πλησιάζουν οι μέρες για το κορυφαίο event της πόλης, όπου αθλητές και πρωταθλητές από όλο τον κόσμο δίνουν το δικό τους ραντεβού έτσι ώστε να τρέξουν για καλό σκοπό.

Στην φετινή διοργάνωση η συμμετοχή του κόσμου αναμένεται τεράστια, καθώς οι δρομείς θα φτάσουν τις 21.000 σπάζοντας όλα τα ρεκόρ, ενώ ο αριθμός των εθελοντών ανέρχεται στους 1.200!

Σήμερα, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε και η συνέντευξη Τύπου, παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων διεξαγωγής του ημιμαραθωνίου, μεταξύ των οποίων βρέθηκε και ο Γενικός Διευθυντής Διοργάνωσης, Δρόσος Χριστόπουλος, ο οποίος, όπως είπε:

«Η διοργάνωση είναι ο ο ορισμός του τουριστικού αθλητισμού. Η διαδρομή θεωρείται από τις κορυφαίες στον κόσμο και είναι βασκή αιτία που αναγνωρίστηκε διεθνώς η διοργάνωση. Επίσης, παρατείνει την τουριστική περίοδο, αφού διεξάγεται τον Οκτώβριο», για να συνεχίσει στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού, Πέτρος Λεκάκης, ο οποίος, όπως ανέφερε:

«Ο ημιμαραθώνιος είναι μία από τις ομορφότερες διαδρομές που μπορούν να υπάρξουν στην χώρα μας και αγκαλιάζει ανθρώπους όλων των ηλικιών, φύλων και εθνικοτήτων».

Από τη πλευρά του ο Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Άγγελος Χαριστέας, σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Για εμένα, σαν αθλητή, είναι περισσότερο από ένα event το οποίο προβάλλει την πόλη, ενώ σαν άνθρωπο μου δίνει χαρά το γεγονός ότι θα πάω για δεύτερη φορά να τρέξω, καθώς πέρσι πήγα με την κόρη μου σε μία πολύ όμορφη διαδρομή με χιλιάδες ανά τον κόσμο ανθρώπους».

Ο 8ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 19/10, θα έχει ως σημείο εκκίνησης το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και η διαδρομή του θα είναι 21 χιλιόμετρα.

Σχετικές δημοσιεύσεις