Αλμα από… χρυσάφι για τον Μίλτο Τεντόγλου

Κατέκτησε την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών

Ο Μίλτος Τεντόγλου συνέχισε την συγκομιδή χρυσών μεταλλίων σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αυτή τη φορά ο είκοσι ενός ετών άλτης του μήκους από τα Γρεβενά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων αθλητών και αθλητριών (Κ23) στο Γκέβλε της Σουηδίας με άλμα στα 8.32μ.

Ο Τεντόγλου έφθασε στα 8,22 μέτρα από την πρώτη του προσπάθεια, άλμα που ήταν αρκετό για να του χαρίσει την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών.

Παρόλα αυτά, κατάφερε να βελτιώσει την επίδοσή του τόσο στο πέμπτο άλμα του στον αγώνα, όταν και πήδηξε στα 8,25 μέτρα, όσο και στο έκτο άλμα, οπότε και «πέταξε» στα 8,32 μέτρα, «εκτοξεύοντας» και την καλύτερη επίδοση στη σεζόν.

Επίδοση που ισοδυναμεί με την 4η κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο. Ο Τεντόγλου έφθασε σε ένα σπουδαίο επίτευγμα, πετυχαίνοντας ρεκόρ χρυσών μεταλλίων σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αρχικά έγινε πρωταθλητής Ευρώπης στους έφηβους στο Γκροσέτο της Ιταλίας το 2017 (8.07μ), για να ακολουθήσει η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα στιγμής της καριέρας του.

Ο θρίαμβος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών τον περασμένο Αύγουστο στο Βερολίνο (8.25μ), ενώ μέσα στο 2019 πρόλαβε να γίνει πρωταθλητής Ευρώπης και στον κλειστό στίβο, όταν στις 3 Μαρτίου στη Γλασκώβη έφθανε στο απόλυτο ρεκόρ καριέρας (8.38μ).

Η μοναδική μέχρι τώρα διοργάνωση όπου δεν έχει φορέσει το χρυσό στο στήθος του ήταν στο παγκόσμιο εφηβικό πρωτάθλημα του 2016 στο Μπίντκογτζ της Πολωνίας, αλλά κι εκεί ήταν δεύτερος.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις