Διένυσαν 38 χιλιόμετρα για να παίξουν στο… Europa League!

Έσπασαν όλα τα ρεκόρ οι Σκανδιναβοί!

Μέχρι και ως… τοπικός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο αγώνας της Μάλμε με την Κοπεγχάγη, για την δεύτερη αγωνιστική του Europa League.

Και λέμε τοπικός, διότι η ομάδα της πρωτεύουσας της Δανίας χρειάστηκε να ταξιδέψει μόλις 38 χιλιόμετρα έτσι ώστε να φτάσει στο γήπεδο των Σουηδών, προκειμένου να τους αντιμετωπίσει στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Europa League!

Συγκεκριμένα, τα δύο κράτη συνδέει η γέφυρα “Έρεσουντ”, την οποία περνούν καθημερινά αρκετοί εργαζόμενοι ένθεν κι ένθεν, προκειμένου να πάνε στις δουλειές τους.

Ποιος να φανταζόταν, όμως, ότι θα κληθεί να την περάσει ποδοσφαιρική ομάδα, καθώς η κληρωτίδα της έφερε αντίπαλο ο οποίος θα βρίσκεται μόλις… τρία τέταρτα της ώρας μακριά της;

Το ακόμη πιο παράδοξο της υπόθεσης, δε, είναι ότι η Μάλμε δεν έχει αντίπαλο στο πρωτάθλημα της Σουηδίας ο οποίος να βρίσκεται τόσο κοντά της όσο η Κοπεγχάγη, ενώ οι Δανοί με την σειρά τους έχουν να κάνουν δέκα μεγαλύτερα ταξίδια από αυτό στο Μάλμε προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους τοπικούς τους αντιπάλους, σε σύνολο δεκατριών!

Φυσικά, το ρεκόρ απόστασης ανάμεσα σε δύο ευρωπαϊκούς αντιπάλους καταρρίφθηκε χθες (3/10/2019) και καθίσταται πλέον… ακατόρθωτο το να “σπάσει” εκ νέου!

Για την ιστορία, ο αγώνας έληξε 1-1, με το αυτογκόλ του Νίλσεν να δίνει προβάδισμα στην Κοπεγχάγη στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και τον Μάρκους Ρόζεμπεργκ να ισοφαρίζει στο 55′ για τους Σουηδούς.

Δείτε την απόσταση των γηπέδων των δύο ομάδων στον χάρτη :

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις