Δύσκολο το έργο της «γαλανόλευκης» στο προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ

Θα ταξιδέψει στον Καναδά

Τις χώρες – ομάδες με τις οποίες θα μονομαχήσει για το εισιτήριο που οδηγεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έμαθε το μεσημέρι της Τετάρτης (27/11) η Εθνική Ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που ήταν άλλωστε τοποθετημένο στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, κληρώθηκε στον όμιλο του Καναδά (Βικτόρια), όπου εκτός των διοργανωτών, θα διεκδικήσει την πρόκριση μαζί με τις εξής χώρες: Καναδά, Κίνα, Τσεχία, Τουρκία και Ουρουγουάη.

Αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής: Οι δύο πρώτοι από κάθε υποόμιλο όπου διασταυρώνονται χιαστί. Από εκεί προκύπτει το ζευγάρι του τελικού και ο νικητής παίρνει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι αγώνες των τεσσάρων ομίλων του Προολυμπιακού Τουρνουά θα πραγματοποιηθούν από τις 23 έως τις 28 Ιουνίου 2020, με μία ομάδα – χώρα από κάθε όμιλο να προκρίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Θυμίζουμε ότι πέραν της Ιαπωνίας (διοργανώτρια), θέση για το μεγάλο ραντεβού του επόμενου καλοκαιριού έχουν κλείσει ήδη η Ισπανία (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια), η Γαλλία, η Αργεντινή, η Αυστραλία, οι ΗΠΑ, η Νιγηρία και το Ιράν -βάσει της κατάταξής του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις