Λ. Πετρούνιας: «Ο πόνος που νιώθω στις αιωρήσεις είναι σαν μαχαιριά»

Πετρούνιας Ολυμπιακοί Αγώνες

Η καταπληκτική εμφάνιση του Ελληνα κορυφαίου αθλητή και το άδοξο φινάλε της Εθνικής ανδρών Η εμπειρία του Λευτέρη Πετρούνια, η αλλαγή της προπόνησής του τους τελευταίους μήνες, αλλά και η άσβεστη δίψα για νέες νίκες, τον βοήθησαν να αντέξει τους πόνους στον τραυματισμένο αριστερό ώμο και να εντυπωσιάσει στον προκριματικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος ενόργανης της […]

Η καταπληκτική εμφάνιση του Ελληνα κορυφαίου αθλητή και το άδοξο φινάλε της Εθνικής ανδρών

Η εμπειρία του Λευτέρη Πετρούνια, η αλλαγή της προπόνησής του τους τελευταίους μήνες, αλλά και η άσβεστη δίψα για νέες νίκες, τον βοήθησαν να αντέξει τους πόνους στον τραυματισμένο αριστερό ώμο και να εντυπωσιάσει στον προκριματικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος ενόργανης της Ντόχα, όπου πήρε 15,266 βαθμούς στους κρίκους και εξασφάλισε την παρουσία του στον τελικό της προσεχούς Παρασκευής (02/11).

Σε δηλώσεις του στη μικτή ζώνη του “Aspire Dome”, ο Έλληνας «άρχοντας των κρίκων» δήλωσε ικανοποιημένος από την εμφάνισή του, υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες:
«Δεν ήταν η καλύτερη εκτέλεση που μπορώ να κάνω, αλλά ήταν η καλύτερη δυνατή για τη δεδομένη στιγμή και για την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι. Και νομίζω ότι θα αποδειχθεί αρκετά καλή, ώστε να μου δώσει την πρόκριση στον τελικό με την καλύτερη βαθμολογία», είπε ο Λευτέρης Πετρούνιας και συνέχισε:

«Αυτό το πρόγραμμα το έχω κάνει ένα σωρό φορές στη ζωή μου. Δούλεψα πολύ τον τελευταίο καιρό, όχι σε ολοκληρωμένα προγράμματα αλλά σε βάρη και σε δυναμικά στοιχεία, γι’ αυτό ήξερα ότι χρησιμοποιώντας την εμπειρία μου θα μπορούσα να ‘βγάλω’ σήμερα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα».

Παράλληλα, εξήγησε με ποιον τρόπο καταφέρνει να αψηφά το πρόβλημα τραυματισμού, που θα τον οδηγήσει στο χειρουργείο στις 5 Νοεμβρίου, αμέσως μετά την επιστροφή του από το Κατάρ.
«Έχω αλλάξει όλη μου την προπόνηση. Δουλεύω πολύ στη δύναμη, χωρίς αιωρήσεις. Όταν χρειάζεται να κάνω αιωρήσεις, είμαι αναγκασμένος να βάλω όλη μου την προσπάθεια και θετική σκέψη για να συγκεντρωθώ και να αντέξω τον πόνο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο θέμα που αντιμετωπίζω. Ο πόνος στις αιωρήσεις είναι οξύς, σαν μαχαιριά».

Τέλος, μίλησε για το πώς θα «κοιμίσει» ξανά το τραυματισμένο σημείο, το οποίο ερεθίστηκε μετά την υπερπροσπάθεια του προκριματικού, ενώ απομένει μία εβδομάδα για τον τελικό:
«Με πάγο και σταθεροποίηση από τη φυσικοθεραπεύτρια της ομάδας. Ίσως και ένα παυσίπονο για τη φλεγμονή…».


Εξαιρετική η εθνική ομάδα, τα «χάλασε» στο τέλος
Η καταπληκτική εμφάνιση του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους, αλλά και το άδοξο φινάλε της σπουδαίας προσπάθειας της Εθνικής ανδρών στο ομαδικό, χαρακτήρισαν την ελληνική παρουσία στον προκριματικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής, στην Ντόχα του Κατάρ.

Η Εθνική ανδρών (Νίκος Ηλιόπουλος, Νίκος Κρανίτης, Λευτέρης Πετρούνιας, Αντώνης Τανταλίδης, Γιώργος Χατζηευσταθίου) ήταν εξαιρετική σε πέντε από τα έξι όργανα, δείχνοντας ικανή να εξασφαλίσει μία θέση στο «τοπ 24» της ομαδικής κατάταξης, αλλά τα χάλασε όλα στο τελευταίο όργανο, τον πλάγιο ίππο, όπου οι Έλληνες εκπρόσωποι πήραν βαθμολογίες κατώτερες των δυνατοτήτων τους.

Το αποτέλεσμα ήταν να περιοριστούν τελικά στους 231,518 βαθμούς (έδαφος: 38,299 β., πλάγιος ίππος: 32,190 β., κρίκοι: 41,065 β., άλμα: 41,966 β., δίζυγο: 39,733 β., μονόζυγο: 38,265 β.), συγκομιδή που φέρνει την Εθνική στην 21η θέση της κατάταξης μέχρι στιγμής.

Απομένουν να αγωνιστούν άλλες οκτώ χώρες στους δύο εναπομείναντες προκριματικούς ομίλους, με δεδομένη όμως τη μεγάλη δυναμικότητα τουλάχιστον τεσσάρων από αυτές (οι Κίνα, Βρετανία, Βραζιλία και Ιταλία έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ πιο αδύναμες είναι οι Ουγγαρία, Βιετνάμ, Κύπρος, Αργεντινή), πολύ δύσκολα η Ελλάδα θα παραμείνει μέσα στην προνομιούχο 24άδα.

Οι χώρες του «τοπ 24» θα αποκτήσουν το δικαίωμα να αγωνιστούν με πλήρεις πενταμελείς ομάδες και στο αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019 στην Στουτγάρδη, όπου θα δοθούν τα περισσότερα Ολυμπιακά εισιτήρια για το «Τόκιο 2020», ενώ οι υπόλοιπες χώρες θα μπορούν να στείλουν από τρεις αθλητές στην Στουτγάρδη.

Το φρόνημα της ελληνικής Γυμναστικής κράτησε, πάντως, ψηλά στην Ντόχα ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος ήταν για άλλη μια φορά ασυναγώνιστος στους κρίκους, παρά τον τραυματισμό του στον αριστερό ώμο.
Με πολύ καλή εκτέλεση πάνω στους κρίκους και με μία άριστη προσγείωση, ο 27χρονος Έλληνας πρωταθλητής συγκέντρωσε 15,266 βαθμούς, επίδοση που τον φέρνει μέχρι στιγμής 1ο στον προκριματικό του αγωνίσματος και του εξασφαλίζει ήδη μία θέση στην οκτάδα του τελικού της ερχόμενης Παρασκευής (02/11).

Οι οκτώ φιναλίστ σε καθένα από τα επιμέρους όργανα, οι 24 φιναλίστ του σύνθετου ατομικού, καθώς και οι 24 χώρες που θα πάρουν τα εισιτήρια για το προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019, θα προκύψουν με την ολοκλήρωση του προκριματικού, απόψε το βράδυ (Παρασκευή 26/10, 22:15 ώρα Ελλάδας).

Οι αναλυτικές βαθμολογίες των αθλητών της Εθνικής ανδρών:

Λευτέρης Πετρούνιας: Έδαφος: 12,033 β., Κρίκοι: 15,266 β.

Νίκος Ηλιόπουλος: Σύνθετο ατομικό: 77,056 β., Έδαφος: 12,833 β., Πλάγιος ίππος: 10,391 β., Κρίκοι: 13,233 β., Άλμα: 13,933 β., Δίζυγο: 13,700 β., Μονόζυγο: 12,966 β.

Αντώνης Τανταλίδης: Σύνθετο ατομικό: 76,591 β., Έδαφος: 13,100 β., Πλάγιος ίππος: 10,733 β., Κρίκοι: 12,525 β., Άλμα: 14,500 β., Δίζυγο: 13,000 β., Μονόζυγο: 12,733 β.

Γιώργος Χατζηευσταθίου: Πλάγιος ίππος: 11,066 β., Κρίκοι: 12,566 β., Δίζυγο: 13,033 β., Μονόζυγο: 12,566 β.

Νίκος Κρανίτης: Έδαφος: 12,366 β., Πλάγιος ίππος: 9,866 β