Με Σλόβαν Μπρατισλάβας για τους ομίλους Γιουρόπα Λιγκ ο ΠΑΟΚ

paok ajax

Όλα για την πρόκριση

Μπορεί να στάθηκε εξαιρετικά στο Άμστερνταμ δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη ο ΠΑΟΚ , γνώρισε την ήττα (3-2) και τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιοςνς Λιγκ και πλέον θα διεκδικήσει μέσω των playoffs – με αντίπαλο τη Σλόβαν Μπρατισλάβας που απέκλεισε δύο νίκες την Ντάνταλκ – την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Στα ταμεία του Δικεφάλου μπαίνουν αυτόματα 480.000 ευρώ από τη συμμετοχή στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League ενώ σε περίπτωση που αποκλειστεί από τους Σλοβάκους κι αποχαιρετίσει πρόωρα την Ευρώπη θα λάβει άλλα 390.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που προκριθεί στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης ο ΠΑΟΚ θα λάβει γύρω στα 3.000.000 ευρώ (2.920.000 ευρώ για την ακρίβεια) ως μπόνους συμμετοχής.

Στα ταμεία του θα μπουν επίσης χρήματα που αναλογούν στ’ αποτελέσματα που θα έχει στη φάση των ομίλων – κάθε νίκη φέρνει 570.000 ευρώ και κάθε ισοπαλία 190.000 ευρώ – αλλά κι επιπλέον ποσό που αναλογεί στην ιστορικότητα της κάθε συμμετέχουσας ομάδας και στο market pool που αντιστοιχεί στη χώρα μας. Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ έχει εγγυημένο στη χειρότερη περίπτωση – αυτή του αποκλεισμού και του πρόωρου τέλους του ευρωπαϊκού ονείρου – το ποσό των 870.000 ευρώ (480.000 ευρώ που λαμβάνει τώρα για τη συμμετοχή στον τρίτο).

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις