Με στόχο την παραμονή η Εθνική ομάδα στην Πολωνία

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στο στίβο

Με στόχο την κατάκτηση της 7η θέσης που δίνει και το δικαίωμα παραμονής στην ελίτ της Ευρώπης, θα μετάσχει η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στο στίβο, το οποίο θα διεξαχθεί στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας το διάστημα 9-11 Αυγούστου. Εκεί έχουν δώσει… ραντεβού οι 12 καλύτερες χώρες στην Ευρώπη, στην τελευταία χρονιά της διεξαγωγής των αγώνων με αυτή τη μορφή, αφού από το 2021 η Σούπερ Λίγκα και η Α΄ κατηγορία θα αποτελούνται από οκτώ ομάδες. Παράλληλα, αυτή είναι η δεύτερη και τελευταία φορά που οι αγώνες γίνονται σε τρεις αγωνιστικές ημέρες.

Όπως και στη διοργάνωση του 2017 στη Λιλ, έτσι και στο Μπίντγκοζ η δράση θα αρχίσει την Παρασκευή με τα προκριματικά στα 100μ, 200μ, 400μ, και στα 110μ/100μ και 400μ εμπόδια Ανδρών και Γυναικών. Όσοι αθλητές και αθλήτριες δεν προκριθούν στον τελικό των αγωνισμάτων τους, θα βαθμολογηθούν με βάση τη θέση κατάταξης στον προκριματικό. Την πρώτη ημέρα των αγώνων θα γίνει ακόμη ο τελικός στον ακοντισμό των Ανδρών και τη δισκοβολία των Γυναικών.

«Η ομάδα μας είναι αντιμέτωπη με την δυσκολότερη αποστολή της εδώ και αρκετά χρόνια. Αφενός είναι οι αλλαγές στις οποίες έχει προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία κι έτσι πέντε ομάδες θα υποβιβαστούν στην Α΄ κατηγορία, προκειμένου το 2021 στη Σούπερ Λίγκα να μετέχουν οκτώ χώρες, αφετέρου είναι οι σημαντικές απώλειες σε μονάδες που έχει η ομάδα μας κι όσο κι αν προσπαθήσουν τα παιδιά που θα τα αντικαταστήσουν, οι απώλειες θα είναι σημαντικές. Παρόλα αυτά θα δώσουμε τη μάχη μας, όλοι θα κάνουν το καλύτερο και θα προσπαθήσουμε για μια καλή εμφάνιση ελπίζοντας στο θαύμα» είπε ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Βασίλης Σεβαστής, που είναι αρχηγός αποστολής.

Από την πλευρά της, η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2017 στο Λονδίνο, Κατερίνα Στεφανίδη, είπε: «Φέτος Θα πέσουν πέντε ομάδες ώστε το 2021 οι αγώνες να γίνουν μόνο με οκτώ χώρες και αυτό είναι μια επιπρόσθετη δυσκολία για εμάς. Παρόλα αυτά όπως είχα πει πριν δύο χρόνια στη Λιλ, που τελικά μείναμε, το πιο σημαντικό είναι να πάει ο καθένας και να κάνει τον δικό του αγώνα. Αν κάποιον τον βοηθάει να σκεφτεί ότι αγωνίζεται για την ομάδα είναι σημαντικό να το σκεφτεί έτσι. Είναι, όμως, σημαντικό ο καθένας να συγκεντρωθεί και να κάνει αυτό για το οποίο έχει προπονηθεί. Έτσι θα μαζευτούν οι απαραίτητοι βαθμοί. Είναι δύσκολο, δεν ξέρω αν είναι αδύνατο, σίγουρα είναι πιο δύσκολο τώρα που δεν θα έχουμε και τη Μαρία (σ.σ Μπελιμπασάκη). Δεν έχω κοιτάξει τι έχουν φέρει οι άλλες χώρες».

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις