Στην έκτη θέση της Ευρώπης οι γυναίκες στο πόλο

Πρωταθλήτρια η Ισπανία

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο των γυναικών ολοκληρώθηκε για την Εθνική ομάδα η οποία στο τελευταίο της παιχνίδι ηττήθηκε με 7-5 από την Ιταλία και κατέλαβε την έκτη θέση στην Βουδαπέστη. Πλέον, ο Γιώργος Μορφέσης και οι αθλήτριες του στρέφονται στο προολυμπιακό τουρνουά της Ρώμης και την πρόκριση στο Τόκιο.

Η Εθνική μας προηγήθηκε με πανέξυπνη λόμπα από την Κώτσι, όμως οι Ιταλίδες απάντησαν με επί μέρους 3-0. Με δύο τέρματα της Γκαριμπότι και ένα από την Έμολο διαμορφώθηκε το 3-1. Η Εθνική απάντησε με γκολ από τις Μαργαρίτα Πλευρίτου και Ελευθεριάδου για να κλείσει το πρώτο οκτάλεπτο με το σκορ στο 3-3.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-2, 0-1, 1-1

Ελλάδα: Χ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά, Β. Διαμαντοπούλου, Ελευθεριάδου 1, Μ. Πλευρίτου 1, Αβραμίδου, Μυριοκεφαλιτάκη, Μπενέκου, Κώτσια 1, Νίνου, Ε. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Σταματοπούλου

Ιταλία: Γκορλέρο, Ταμπάνι 1, Γκαριμπότι 2, Αβένιο 1, Κουεϊρόλο, Αγιέλο, Μαρλέτα, Μπιανκόνι 1, Έμολο 1, Παλμιέρι, Τσιαπίνι 1, Καρέγκα, Σπαράνο.

Τέλος, νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο πόλο των γυναικών είναι η Ισπανία. Οι Ισπανίδες επικράτησαν με 13-12 επί της Ρωσίας στον τελικό και επέστρεψαν στην κορυφή της Ευρώπης μετά από έξι χρόνια και την κατάκτηση του τροπαίου το 2014. Παράλληλα, πήραν ρεβάνς από τις Ρωσίδες για τον τελικό του 2008.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις