Συνάντηση του Αυγενάκη με το προεδρείο της ΕΟΕ

Τι είπανε

Το προεδρείο της ΕΟΕ ενημέρωσε για το πλάνο της προολυμπιακής προετοιμασίας και την ανάγκη ενίσχυσής του και αναφέρθηκε στο σχέδιο «μελέτη αξιοποίησης» του ΟΑΚΑ, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και σε εκείνο του Εθνικού κολυμβητηρίου στο Ζάππειο, αλλά και σε άλλες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Για τα θεσμικά ζητήματα που απασχολούν την ΕΟΕ, όπως η αναγκαιότητα έγκρισης από τη Βουλή του νέου, εγκεκριμένου από τη ΔΟΕ, καταστατικού της, ο κ. Αυγενάκης δεσμεύτηκε ότι θα φτάσει στο Κοινοβούλιο άμεσα, ενώ η συζήτηση περιστράφηκε γύρω και από τις αναγκαίες αλλαγές, οι οποίες πρέπει να γίνουν στον αθλητικό νόμο, που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Τέλος, οι κ. Καπράλος και Κολυμπάδης, μετέφεραν στον Υφυπουργό την πρόθεση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, σε συνεργασία με την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και την ΕΟΕ, για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στην Αρχαία Ολυμπία και την ανακήρυξή της σε Παγκόσμιο Κέντρο Ολυμπιακής Παιδείας, κάτι που βρίσκει όλους σύμφωνους και θα εργαστούν για την υλοποίησή του.

Συντάκτης