Β. Ανατολίτης: “Η Θεσσαλονίκη πόλος έλξης μέσω του Μαραθωνίου”

Ο περιφερειακός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρεται στα οφέλη του μεγάλου αγώνα

Ο 14ος Διεθνής Μαραθώνιος “Μέγας Αλέξανδρος” διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη και για άλλη μια φορά χιλιάδες κόσμου έλαβαν μέρος.

Ο Βασίλης Ανατολίτης, περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, έδωσε το «παρών» στη μεγάλη γιορτή της Μακεδονίας και δήλωσε για το μεγάλο αθλητικό γεγονός:

«Ο 14ος Διεθνής Μαραθώνιος “Μέγας Αλέξανδρος” έστειλε για πολλοστή φορά το ηχηρό μήνυμα πως ο αθλητισμός ενώνει και είναι ταυτισμένος με τη ζωή! Η συμμετοχή στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας υπερβαίνει την έννοια του διαγωνιζόμενου ή της διαγωνιζόμενης, καθώς εμπνέει και κινητροδοτεί χιλιάδες συνανθρώπους μας να στρέφονται σε δημιουργικές δράσεις που προάγουν την αλληλεγγύη και υπερνικούν τα εμπόδια.

Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι μέσω του Μαραθωνίου η Θεσσαλονίκη, η πρωτεύουσα της μιας και ελληνικής Μακεδονίας, καθίσταται σταθερός πόλος έλξης και προορισμός για το “ανθρώπινο ποτάμι” που κάθε χρόνο κατακλύζει την πόλη μας.

Ως περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αισθανόμαστε απόλυτη δικαίωση για τη στήριξη που παρέχουμε στη διοργάνωση του Μαραθωνίου “Μέγας Αλέξανδρος”, ενισχύοντας το δρομικό κίνημα που κάθε χρόνο αριθμεί όλο και περισσότερους αφοσιωμένους φίλους.

Η μαζική φετινή συμμετοχή στη διοργάνωση, που ξεπέρασε τους 20.000, αποτελεί ισχυρή παρακαταθήκη για το μέλλον. Ραντεβού στο 15ο Διεθνή Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος” το 2020».

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις