6 τρόποι να μειώσεις επιτέλους το αλκοόλ

Ίσως και να βοηθηθείς

Ο δεύτερος μήνας του φθινοπώρου έχει ήδη μπει- όχι και τόσο δυναμικά για εσένα- και σε βρίσκει «πίσω» σε όλα όσα προγραμμάτιζες να κάνεις εξαιτίας του… αλκοόλ. Για μία ακόμη φορά προσπαθείς να ελέγξεις την καταστροφική σου συνήθεια και όπως πάντα οι αντιστάσεις σου υποχωρούν. Μη σκας. Είναι πολλοί μαζί με εσένα. Πάρε την απόφαση να κάνεις το μεγάλο βήμα και ακολούθησε τις παρακάτω μικρές συμβουλές. Θα σε βοηθήσουν:

#1 Βρες έναν καλό λόγο για να πίνεις λιγότερο

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι το αλκοόλ σχετίζεται με προβλήματα υγείας, όπως τον διαβήτη, τις καρδιακές παθήσεις και άλλα, αλλά έχουμε την τάση να υποθέτουμε ότι ποτέ δε θα μας συμβούν σε εμάς. Έτσι, αν αυτοί οι λόγοι δεν σου είναι αρκετοί, βρες κάτι που θα το κάνει– Για παράδειγμα σκέψου ότι το αλκοόλ αφυδατώνει το δέρμα ή ότι συμβάλλει στην κυτταρίτιδα. Αν βλέπεις το δέρμα σου ή το βάρος σου να αλλάζει, ευκαιρία να αρχίσεις από εκεί.

#2 Αναλογίσου γιατί πίνεις τόσο

Ίσως καταναλώνεις μεγάλη ποσότητα αλκοόλ εξαιτίας κάποιου προβλήματος που πιστεύεις πως δεν αντιμετωπίζεται αλλιώς. Κόβοντάς το, σου δίνεται η ευκαιρία να δεις πόσο πολύ εξαρτάσαι από αυτό αλλά και πόσο καλύτερα νιώθεις χωρίς αυτό.

#3 Βρες κάποιον να το κάνει μαζί σου

Το να μιλήσεις σε κάποιον για τα νέα σου σχέδια μακριά από το αλκοόλ θα σε βοηθήσει να συνεχίσεις την προσπάθειά σου, πόσο μάλλον αν βρίσκεται και αυτός/ αυτή στην ίδια “φάση” με εσένα. Δείτε επίσης: Να γιατί δεν πρέπει να πίνεις μπροστά στο παιδί σου

#4 Απόφυγε τους πειρασμούς

Ξόδεψε όσο περισσότερο χρόνο μπορείς κάνοντας γυμναστική τη στιγμή που θα έπινες- σύντομα θα συνειδητοποιήσεις πόσο σε επηρεάζει το αλκοόλ. Αν πάλι βγεις έξω γιατί να μην προσφερθείς να επιστρέψεις κάποιον στο σπίτι; Έτσι θα αναγκαστείς να μην πιεις.

#5 Επιβράβευσε τον εαυτό σου

Εάν ο καλύτερος ύπνος και η αυξημένη ενέργεια που νιώθεις μετά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλες δεν αρκούν, ξόδεψε μερικά χρήματα που θα σπαταλούσες στο αλκοόλ σε κάτι άλλο που πραγματικά σε ευχαριστεί.

#6 Μέτρα για… το μέτρο!

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις