Μαλλιά με ψαλίδα – Πως θα απαλλαγείτε

Συμβουλές περιποίησης για να αποφύγετε τον «κακό δαίμονα» των μαλλιών

Η ψαλίδα στα μαλλιά είναι ένα θέμα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες αλλά και αρκετούς άνδρες που τους αρέσει η πλούσια και μακριά κόμη.

Το «άνοιγμα» στην άκρη της τρίχας, όσο και να περιποιούμαστε τα μαλλιά μας, αποτελεί βασική ένδειξη πως κάτι δεν κάνουμε σωστά και τα ταλαιπωρούμε αρκετά.

Μερικοί από τους παράγοντες που ευθύνονται για την εμφάνισή της και επιδεινώνουν το πρόβλημα είναι οι παρακάτω:

-Οι τεχνικές επεξεργασίες: η βαφή, οι ανταύγειες και (ακόμη περισσότερο) το ντεκαπάζ.

-Η θερμότητα: το καθημερινό πιστολάκι, η πρέσα ισιώματος, το ψαλίδι για μπούκλες και το λούσιμο με καυτό νερό.

-Η έλλειψη ενυδάτωσης: το λούσιμο χωρίς εφαρμογή conditioner.

-Το λάθος ξεμπέρδεμα μαλλιών: βούρτσισμα με βίαιες κινήσεις.

-Το σπάνιο κούρεμα: οι σπασμένες άκρες που δεν κουρεύονται.

Πως θα απαλλαγείτε από την ψαλίδα

Στο ερώτημα «πώς θα απαλλαγούμε από την ψαλίδα» η απάντηση είναι πολύ απλή… Μην κάνετε όλα τα παραπάνω. Λύσεις υπάρχουν αρκεί να έχετε υπομονή και να τηρήσετε κάποιους κανόνες όχι απλά για να την απομακρύνετε αλλά και για να τη διατηρήσετε μακριά από τα μαλλιά σας.

1. Κόψτε τις άκρες σας

Οι ταλαιπωρημένες άκρες δεν πρόκειται να φύγουν από μόνες τους. Οσο κι αν θέλετε να αφήσετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν, πρέπει να αφαιρείτε την ψαλίδα, αλλιώς θα καταλήξετε με ουρές και όχι με τη μακριά κόμη των ονείρων σας. Κλείστε λοιπόν ένα ραντεβού στο κομμωτήριο και καταπολεμήστε δραστικά την ψαλίδα με ένα κούρεμα. Φυσικά δεν είναι ανάγκη να βγείτε με καρέ, όσο κι αν είναι στη μόδα. Μερικά εκατοστά κούρεμα αρκούν, ανάλογα πάντα με την κατάσταση της τρίχας σας. Στη συνέχεια, φροντίστε να κόβετε τις άκρες των μαλλιών σας ανά 6 εβδομάδες.

2. Μείνετε μακριά από τα εργαλεία styling

Ο καυτός αέρας από το πιστολάκι φθείρει τα μαλλιά σας, πόσο μάλλον το ίσιωμα με πρέσα ή η συσκευή για μπούκλες. Οταν χρησιμοποιείτε πιστολάκι, προτιμήστε τη λειτουργία με δροσερό αέρα και τη χρήση μιας βούρτσας με φυσική τρίχα, η οποία δεν προκαλεί στατικό ηλεκτρισμό. Επίσης, προσπαθήστε να μη χρησιμοποιείτε το πιστολάκι σε βρεγμένα μαλλιά, καθώς τότε είναι πιο ευαίσθητα και επιρρεπή στο σπάσιμο. Σε κάθε περίπτωση, πριν από τη χρήση οποιουδήποτε εργαλείου styling, να εφαρμόζετε στα μαλλιά σας ένα ειδικό προϊόν που τα προστατεύει από τη θερμότητα.

3. Ενυδατώστε τις άκρες σας

Είναι αυτονόητο, κι όμως πολλές γυναίκες παραμελούν να ενυδατώσουν τις άκρες των μαλλιών τους. Το πρώτο βήμα είναι να απλώνετε conditioner στις άκρες σας μετά το λούσιμο, ενώ καλό είναι να απλώνετε ένα ενυδατικό λαδάκι καθημερινά. Μία φορά την εβδομάδα φροντίστε να εφαρμόζετε μία μάσκα μαλλιών για βαθιά ενυδάτωση, ώστε να προσφέρετε στα μαλλιά σας όλη τη φροντίδα που χρειάζονται.

Αφού, λοιπόν, ανανεώσετε το μήκος των μαλλιών σας και υιοθετήσετε τις σωστές συνήθειες περιποίησης, θα δείτε τεράστια διαφορά τόσο στην ποιότητα όσο και στην εικόνα τους, με την ψαλίδα να αποτελεί… παρελθόν!

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις