Μάσκα γιαουρτιού

Απο το ψυγείο και το ντουλάπι της κουζίνας, στο πρόσωπό σας! Οι παλιές καλές συνταγές των γιαγιάδων, σε χρόνια περασμένα είχαν δώσει την λύση σε πολλά θέματα ομορφιάς και περιποίησης των γυναικών. Τουλάχιστον εγώ άκουσα πολλές φορές την γιαγιά μου να λέει το περιβόητο “ότι τρώγεται μπορεί να πασαλείβεται στο πρόσωπο”. Ακόμα θυμάμαι τη μητέρα […]

Απο το ψυγείο και το ντουλάπι της κουζίνας, στο πρόσωπό σας!

Οι παλιές καλές συνταγές των γιαγιάδων, σε χρόνια περασμένα είχαν δώσει την λύση σε πολλά θέματα ομορφιάς και περιποίησης των γυναικών. Τουλάχιστον εγώ άκουσα πολλές φορές την γιαγιά μου να λέει το περιβόητο “ότι τρώγεται μπορεί να πασαλείβεται στο πρόσωπο”. Ακόμα θυμάμαι τη μητέρα μου να καθαρίζει φρούτα και να τρίβει τις φλούδες με τους χυμούς στο πρόσωπο και στον λαιμό της. Να φτιάχνει γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ απο γάλα, και λοσιόν απο χυμό αγγουριού και ροδόνερο. Καλλυντικά που διατηρούσε μόλις για λίγες μέρες μέσα στο ψυγείο.

Μια αγαπημένη σπιτική μάσκα προσώπου, που τη χρησιμοποίω κι εγώ πολύ συχνά και την έμαθα απο την μητέρα μου, είναι η μάσκα γιαουρτιού με μέλι και λεμόνι. Χαρίζει λάμψη και μοναδική ενυδάτωση στην επιδερμίδα. Ειδικά το καλοκαίρι καταπραΰνει πολύ το ταλαιπωρημένο δέρμα απο τον ήλιο και την θάλασσα. Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε. Η γιαγιά είναι αλάνθαστη!

Θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

1 κουταλιά της σούπας στραγγιστό γιαούρτι με πλήρη λιπαρά

1 κουταλιά του γλυκού ανθόμελο

3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού

Ανακατεύετε καλά τα υλικά, και αφήνετε το μείγμα να σταθεί πέντε λεπτά στο ψυγείο.

Σε καθαρή επιδερμίδα απλώνετε πλούσια ποσότητα, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω απο τα μάτια. Μπορείτε να εφαρμόσετε και στο λαιμό και στο ντεκολτέ σας, αλλά θα χρειαστεί να φτιάξετε διπλάσια ή και τριπλάσια δόση μείγματος για να σας φτάσει.

Αφήνετε για 20 λεπτά. Εάν η επιδερμίδα σας ειναι πολύ αφυδατωμένη θα ρουφήξει κυριολεκτικά το μείγμα. Ξεπλένετε κατά προτίμηση με ροδόνερο. Εαν δεν έχετε, με χλιαρό νερό και τέλος με κρύο.

Μπορείτε να την εφαρμόζετε 3 φορές την εβδομάδα.