Ειδικά το καλοκαίρι το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό!

Πιείτε νερό, κάνει καλό

Σαν το νερό δεν έχει… Ένα τρομερά απλό πράγμα που μπορεί να μας βοηθήσει να αδυνατίσουμε να βελτιώσουμε το δέρμα μας και να μας δώσει ενέργεια! Και δεν κοστίζει και καθόλου! Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πίνουμε ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε μας γεύμα. Μπορείτε να απολαύσετε τα οφέλη του!


Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση νερού πριν από κάποιο γεύμα μπορεί να οδηγήσει στην κατανάλωση λιγότερων θερμίδων κατά το συγκεκριμένο γεύμα και κατ’ επέκταση σε απώλεια βάρους. Αυτό πιθανότατα συμβαίνει επειδή το νερό προάγει το αίσθημα κορεσμού με αποτέλεσμα να μη χρειάζεστε την ίδια ποσότητα φαγητού για να χορτάσετε. Επιπλέον, μόνο καλό μπορεί να σας κάνει το να επιλέξετε νερό αντί για κάποιο άλλο ρόφημα, αλκοολούχο ή μη, το οποίο θα σας επιβαρύνει με κενές θερμίδες.

Μπορεί το να πίνετε νερό πριν από κάθε γεύμα να μην είναι σαν να πίνετε νερό από το… πηγάδι της νεότητας, ωστόσο πράγματι βοηθάει στη βελτίωση του ξηρού δέρματος, το οποίο επι1βαρύνεται επιπλέον από την αφυδάτωση. Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό.

Έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμη και η ελαφριά αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει μείωση στα επίπεδα ενέργειας. Αυτό βγάζει νόημα, αφού το νερό είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία περίπου κάθε συστήματος στον οργανισμό σας. Κάθε φορά που νιώθετε διψασμένη, είστε πιθανότατα και ελαφρώς αφυδατωμένη. Αποφύγετε αυτήν την κατάσταση καταναλώνοντας αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα είναι ο ιδανικός τρόπος να εξασφαλίσετε την ενυδάτωση που χρειάζεστε!

Πηγή: www.in.gr

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις