Βάλτε το λιναρόσπορο στη ζωή σας

Ολοι λίγο πολύ θα έχετε ακούσει κάτι για τον λιναρόσπορο. Πως είναι ωφέλιμος για την υγεία μας, αποτελεί εξαιρετική πηγή λιπαρών ω-3 και φροντίζει την καρδιά μας. Παράλληλα, περιέχει πολλές φυτικές ίνες, χορταίνοντάς μας και βοηθώντας την πέψη, που σημαίνει πως κάλλιστα μπορεί να συμπεριληφθεί σε μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή χαμηλών θερμίδων.
Ωστόσο, αυτό που σας προβληματίζει, είναι πως θα τον χρησιμοποιήσετε και κυρίως πως θα τον εντάξετε στην καθημερινή διατροφή σας.

1608linarosporos
Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικούς τρόπους
– Ρίξτε τον στα δημητριακά ή στη βρώμη σας το πρωί, για να τα κάνετε ακόμα πιο υγιεινά.
– Μπορείτε να αγοράσετε ή και να φτιάξετε λάδι από λιναρόσπορο, το οποίο είναι ιδιαίτερα υγιεινό.
– Αποτελεί τέλεια προσθήκη στα smoothies ή ακόμα και στους χυμούς. Δεν έχει ιδιαίτερη γεύση, και δεν πρόκειται καν να τον αισθανθείτε.
– Προσθέστε τον σε λαχανικά πριν τα βάλετε στο φούρνο, για να τα κάνετε πιο τραγανά.
– Σε ένα ποτήρι, προσθέστε σκόνη λιναρόσπορου, και καλύψτε την με νερό. Οσο ανακατεύετε το μείγμα θα αποκτήσει ζελατινώδη υφή και μπορεί να αντικαταστήσει το αυγό στη μαγειρική σας.
– Προσθέστε λιναρόσπορο στο γιαούρτι σας μαζί με μερικά φρούτα, ώστε να αποκτήσετε ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα.
– Αν θέλετε να φτιάξετε τηγανίτες (με κάποια υγιεινή συνταγή, φυσικά), προσθέστε λιναρόσπορο. Θα γίνουν τραγανές και ακόμα πιο χορταστικές!
– Προσθέστε λιναρόσπορο στο κέικ σας ή στο ψωμί σας.

EXTRA TIP: Αν αγοράσετε λιναρόσπορο, προτιμήστε τον κοπανισμένο, διαφορετικά ο οργανισμός σας δεν θα μπορέσει να απορροφήσει όλα τα θρεπτικά του συστατικά!

Δείτε επίσης:   Αν χαθούν οι Μέλισσες...

Πηγή: iatronet.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις