Παιδιατρικό νοσοκομείο θα αποκτήσει η Θεσσαλονίκη

κορονοϊού κορονοϊός Σέρρες

Σε 3,5 χρόνια «Σε 3,5 χρόνια, η Θεσσαλονίκη θα έχει παιδιατρικό νοσοκομείο, εφόσον εγκριθεί η πρόταση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) από το υπουργείο Υγείας» δήλωσε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Στρατής Πλωμαρίτης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».Ακολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική θεματολογία με το κύρος του […]

Σε 3,5 χρόνια

«Σε 3,5 χρόνια, η Θεσσαλονίκη θα έχει παιδιατρικό νοσοκομείο, εφόσον εγκριθεί η πρόταση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) από το υπουργείο Υγείας» δήλωσε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Στρατής Πλωμαρίτης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

O κ. Πλωμαρίτης είπε ότι οι υπεύθυνοι του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που έχει αναλάβει την κατασκευή του παιδιατρικού νοσοκομείου ως δωρεά για το ελληνικό κράτος, «υποστήριξαν ότι θα μας δώσουν τα κλειδιά από το παιδιατρικό νοσοκομείο σε 3,5 χρόνια» και σημείωσε πως «το νοσοκομείο θα είναι στολίδι, όχι μόνο για την Ελλάδα, για τα Βαλκάνια αλλά και για την Ευρώπη».

Όπως σημείωσε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, «το σημείο που βρίσκεται το οικόπεδο 43 στρεμμάτων στο Φίλυρο που προτείναμε, είναι πάρα πολύ καλό, απέχει μόλις 4χιλ, από τη διασταύρωση του περιφερειακού στον κόμβο Νεάπολης».

Ο κ. Πλωμαρίτης ανέφερε ακόμη πως έχουν ήδη σταλεί τα έγγραφα που έχει ζητήσει το υπουργείο Υγείας – «τα συμβόλαια που φαίνεται η ιδιοκτησία του υπουργείου και το τοπογραφικό»- ενώ εκτίμησε πως τον Μάρτιο θα έχει κλείσει το θέμα καθώς «θα έχει βγει η απόφαση από το υπουργείο και την άνοιξη θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του παιδιατρικού νοσοκομείου».

Υπενθυμίζεται ότι πριν προταθεί ο συγκεκριμένος χώρος από την 4η ΥΠΕ εξετάστηκαν και άλλοι, όπως το πρώην στρατόπεδο Φαρμάκη, το οποίο απορρίφθηκε λόγω του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ο χώρος του πρώην στρατοπέδου Καρατάσου, ο οποίος ανήκει στο υπουργείο Άμυνας, δύο χώροι που πρότεινε ο δήμος Θέρμης (στη Ραιδεστό και κοντά στο αεροδρόμιο), οι οποίοι είναι μακριά από την πόλη, καθώς και ένας χώρος κοντά στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι μικρός και στον οποίο εμπλέκεται και η αρχαιολογική υπηρεσία.