FaceApp: Πως θα σβήσετε τα στοιχεία από την εφαρμογή

Τι μπορείτε να κάνετε

Τις τελευταίες ημέρες μονοπωλεί το ενδιαφέρον η εφαρμογή FaceApp. Μέσα από αυτή οι χρήστες βλέπουν εαυτόν και διασημότητες κατά πολύ γερασμένους.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή δημιουργήθηκε από Ρώσους το 2017 και πριν από λίγες μέρες αναβαθμίστηκε, κάτι που προκάλεσε κυριολεκτικά φρενίτιδα. Την ίδια ώρα όμως, εκφράζονται φόβοι για το τι συμβαίνει στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών που παραχωρούνται στην εφαρμογή.

Ο developer επιμένει ότι οι χρήστες έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν να αφαιρεθούν οι φωτογραφίες τους από τον server. «Ίσως αποθηκεύσουμε στο cloud μια φωτογραφία που έχει ανέβει. Οι κύριοι λόγοι για αυτό είναι η απόδοση και η επισκεψιμότητα. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι ο χρήστης δεν θα ανεβάσει πολλές φορές την ίδια φωτογραφία για επεξεργασία. Οι περισσότερες εικόνες διαγράφονται από τους server μας μέσα σε 48 ώρες από την στιγμή του upload», επισημαίνει ο CEO.

Σε περίπτωση που θέλετε να αφαιρέσετε τις φωτογραφίες και όλα τα προσωπικά σας δεδομένα από την εφαρμογή, υπάρχει τρόπος αλλά δεν θα είναι κάτι που θα γίνει άμεσα και εύκολα. Η εταιρεία έχει ήδη δηλώσει πως τα αιτήματα που λαμβάνει είναι χιλιάδες και ψάχνει να βρει τρόπο ώστε η διαδικασία να γίνει πιο απλή.

Τα 3 βήματα για να διαγράψεις τις φωτογραφίες

Στην εφαρμογή επιλέγεις Settings, στη συνέχεια Support και Report bug and send logs
Στέλνετε ένα αίτημα στην εφαρμογή για να διαγράψετε όλα τα δεδομένα σας από τους server με τίτλο στο θέμα “Privacy”
Στις ρυθμίσεις του κινητού αφαιρείτε αρχικά το δικαίωμα πρόσβασης της εφαρμογής στις φωτογραφίες σας και στη συνέχεια διαγράφετε την εφαρμογή

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις