Τι συμβαίνει με την ιλαρά;

Είναι γεγονός πως το φαινόμενο της επιδημικής έξαρσης της ιλαράς στη χώρα μας παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις. Οπως μεταδίδεται σήμερα στον Τύπο αλλά έχει επιβεβαιωθεί και από το ΚΕΕΛΠΝΟ έξι γιατροί και νοσηλευτές μεγάλων δημόσιων νοσοκομείων της Αθήνας έχουν προσβληθεί από τον ιό της ιλαράς.
Αυτό σημαίνει ότι ή ήταν ανεμβολίαστοι ή είχαν κάνει κατά την παιδική ηλικία μόνο μια δόση του εμβολίου που κυκλοφορούσε εκείνη την εποχή.

Το πρώτο εμβόλιο για την ιλαρά ήταν μονοδύναμο και τα παιδιά δεν έκαναν δύο δόσεις όπως σήμερα.
Ο καθηγητής λοιμωξιλογίας, Σωτήρης Τσιόδρας από το ΚΕΕΛΠΝΟ μίλησε στο iatropedia.gr τονίζοντας ότι όσοι είναι γεννημένοι μετά το 1970 (οπότε και υπήρχε το εμβόλιο για την ιλαρά) και δεν έχουν κάνει 2η δόση πρέπει να σπεύσουν να το κάνουν.
Ανοσία δια βίου έχουν μόνο όσοι έχουν νοσήσει στο παρελθόν και όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις.

Ο δε πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, δήλωσε στο Iatropedia, ότι το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν.
Κατά τ’ άλλα δεν συντρέχει κάποιος άλλος λόγος ανησυχίας.
Πληροφοριακά, στην γειτονική Ιταλία έχουν ήδη νοσήσει 297 γιατροί και νοσηλευτές.

Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα
Τα περιστατικά ιλαράς ωστόσο αυξάνονται συνεχώς. Μόνο τους τελευταίους 4 μήνες έχουν δηλωθεί τουλάχιστον 160 με τα 60 να είναι το τελευταίο 20ημερο. Για να καταλάβει κανείς την κλιμάκωση των κρουσμάτων, τα τελευταία τρία χρόνια είχαν δηλωθεί στην Ελλάδα 2 περιστατικά!

Σχετικές δημοσιεύσεις