Το ξεχωριστό πράσινο γιαπωνέζικο τσάι matcha

Καλό για την υγεία μας

Καλό για την υγεία μας

Το matcha είναι ένα ξεχωριστό και σπάνιο τσάι, αφού παράγεται σε ελάχιστες ποσότητες (σχεδόν στο 0,002% της παγκόσμια παραγωγής). Πρωτοκαλλιεργήθηκε στην Κίνα, όπου το έπιναν σαν φάρμακο. Γιαπωνέζοι βουδιστές μοναχοί το καλλιέργησαν συστηματικά και έτσι το matcha έγινε καθημερινή συνήθεια των Γιαπωνέζων.

Το φυτό που μας δίνει τα φύλλα για το matcha καλλιεργείται σε σκιά. Τα φύλλα αποκτούν ένα πολύ έντονο πράσινο χρώμα λόγω της αυξημένης χλωροφύλλης. Μόνο οι κορυφές με τα πολύ τρυφερά φύλλα συλλέγονται με τα χέρια, περνάνε πολύ γρήγορα από ατμό για να κρατήσουν τα θρεπτικά τους συστατικά και τη γεύση τους και μετά πολτοποιούνται σε γρανιτένιους μύλους μέχρι να γίνουν μια πολύ λεπτή πούδρα. Χρειάζεται σχεδόν 1 ώρα για να παραχθούν 30 γραμμάρια πούδρας matcha. Γι’ αυτό και η τιμή του είναι υψηλή.

Το τσάι με αυτή την επεξεργασία διατηρεί όλες τις βιταμίνες και τις αντιοξειδωτικές ουσίες, το λαμπερό χρώμα και τη γεύση του που έχει νύξεις από φρεσκοκομμένα χόρτα και γρασίδι.