“Οι νέοι παίρνουν το μέλλον στα χέρια τους” (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

KEDITH EUROEKLOGES

Εκδήλωση της ΚΕΔΗΘ ενόψει των Ευρωεκλογών

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου και όλη η Ευρωπαϊκή Ενωση αναμένει με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της κάλπης.

Ενας μεγάλο ζητούμενο όμως είναι η συμμετοχή. Στόχος όλων των δημοκρατικών δυνάμεων είναι το ποσοστό της συμμετοχής να είναι αυξημένο με τις περασμένες εκλογές.

Το ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων είναι ένα ζητούμενο και για το λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή Ενωση σε συνεργασία με φορείς ανά τις χώρες έχει αναλάβει την προσπάθεια ενημέρωσης τους.

Σήμερα, στη Θεσσαλονίκη έλαβε μέρος μια σημαντική διοργάνωση. Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ) πραγματοποίησετην πρώτη συνάντηση που διοργανώνεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου “Be Active – Shape Europe”, χρηματοδοτούμενου από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Europe for Citizens.

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γραφείου Πληροφόρησης Νέων της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε ο δομημένος διάλογος που είχε ως τίτλο: “Οι νέοι παίρνουν το μέλλον στα χέρια τους!”.

Σκοπός του έργου είναι να φέρει πιο κοντά νέους από διαφορετικούς Ευρωπαϊκούς δήμους και να δημιουργήσει μια πλατφόρμα ανταλλαγής καινοτόμων ιδεών και πρακτικών στον τομέα του youth work.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση συζητήθηκε η ενίσχυση του ενδιαφέροντος των νέων για την ευρωπαϊκή πολιτική ζωή και η προώθηση της ενεργού συμμετοχής στα κοινά και της συμμετοχής στις πολιτικές διαδικασίες, όπως οι Ευρωπαϊκές Εκλογές του 2019.

Οι νέοι συζήτησαν, προβληματίστηκαν και κατέθεσαν προτάσεις για τις Ευρωεκλογές και το μέλλον της Ευρώπης. Στη δράση, που πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη της προέδρου της ΚΕΔΗΘ, Μαρίας Πασχαλίδου, μεταξύ άλλων το παρών έδωσε ο Φώτης Μπίμπασης, αντιπρόεδρος του Πράσινου Ινστιτούτου και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην παράταξη “Θεσσαλονίκη Μαζί”.

KEDITH EUROEKLOGES
KEDITH EUROEKLOGES
KEDITH EUROEKLOGES
KEDITH EUROEKLOGES
KEDITH EUROEKLOGES
KEDITH EUROEKLOGES

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις