Στη Θεσσαλονίκη χτυπά από σήμερα η “καρδιά” του Erasmus (ΦΩΤΟ)

erasmus

Το μεγαλύτερο συνέδριο φοιτητών διεξάγεται στην πόλη

Μια μεγάλη αγκαλιά άνοιξε η Θεσσαλονίκη σε περίπου 1.000 νέους από κάθε γωνιά της Ευρώπης που θα λάβουν μέρος στο μεγαλύτερο συνέδριο φοιτητών για το Erasmus, την Ετήσια Γενική Συνέλευση του Δικτύου (Annual General Meeting – AGM) που θα γίνει στην πόλη το διάστημα 18-21 Απριλίου.

Ο άστατος καιρός και η βροχή δε χάλασε το κέφι σε κανέναν. Με σημείο εκκίνησης το Μακεδονία Παλάς, η “θάλασσα” των φοιτητών περπάτησε το πλακόστρωτο της παραλίας μέχρι το Λευκό Πύργο κι από εκεί έφτασαν στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ για την τελετή έναρξης.

Η ΑGM είναι το σημαντικότερο συνέδριο του Δικτύου με στόχο τη λήψη αποφάσεων για το μέλλον του ESN και του προγράμματος Erasmus. Οι συνεδριάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Grand Hotel Palace, μέλος του ομίλου The Luxury Hotels. Η ευρωπαϊκή νεολαία στηριζόμενη πάνω στις αρχές του εθελοντισμού, χτίζει το μέλλον της υπό την αρχή “Ενωμένοι στη Διαφορετικότητα- United in Diversity” και αποδεικνύει τον ενεργό της ρόλο στην κοινωνία με πρωτοποριακές δράσεις όπως η AGM.

Το Δίκτυο Φοιτητών Εράσμους (Erasmus Student Network -ESN) είναι ο μεγαλύτερος, εθελοντικός, φοιτητικός οργανισμός στην Ευρώπη. «Γεννήθηκε» το 1989, δηλαδή μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη του ομώνυμου προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών. Βασική αρχή του δικτύου που έκτοτε δρα και αναπτύσσεται σε εθελοντική βάση είναι το : «Φοιτητές Βοηθούν Φοιτητές» (Students helping students). Φέτος από τις 18 έως τις 21 Απριλίου το ESN Ελλάδος διοργανώνει το μεγαλύτερο φοιτητικό συνέδριο του δικτύου συγκεντρώνοντας στη Θεσσαλονίκη 1000 συμμετέχοντες από κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Δείτε τις φωτογραφίες του Life-Events.gr

erasmus
erasmus
erasmus
erasmus
erasmus
erasmus
erasmus
erasmus
erasmus
erasmus
erasmus

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις