Είστε εδώ:

Xαλβάς σιμιγδαλένιος

Αν προτιμάτε ένα γλυκό, εύκολο και γρήγορο, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και το άρωμα και η γεύση του μας συνοδεύουν από τα παιδικά μας χρόνια τότε σίγουρα μιλάμε για το σιμιγδαλένιο χαλβά.

Μπορεί οι περισσότεροι να τον προτιμάτε κατά την περίοδο κυρίως της νηστείας, είναι όμως το ίδιο απολαυστικός όλες τις στιγμές.
Το «μυστικό» του καλού σιμιγδαλένιου χαλβά κρύβεται στο καβούρδισμα. Συμβουλή: Να μοσχομυρίσει το σπίτι!!!

IMG 20170604 133726662

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό (1 σακουλάκι)
2,5 κούπες ζάχαρη (μπορείτε να βάλετε όσο θέλετε ανάλογα με την προτίμησή σας)
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα σταφίδες
1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
6 κούπες νερό
*Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε χυμό και ξύσμα από πορτοκάλι καθώς και καβουρντισμένο αμύγδαλο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι (να κάψει καλά) και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Το καβουρντίζουμε καλά, ώστε να απορροφήσει το λάδι και είναι σχεδόν έτοιμο όταν αποκτήσει ξανθό χρώμα. Τα αφήνουμε ελαφρώς να σκουρύνει και στη συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα και τις σταφίδες.

IMG 20170604 124736037

2. Παράλληλα, τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα 6 κούπες ζεστό νερό, μαζί με τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού καθώς και το ξυλάκι κανέλας.

IMG 20170604 124933685

3. Αφήνουμε να βράσει και όταν αρχίζει να κοχλάζει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τοποθετούμε το σιρόπι σιγά σιγά στο μείγμα με το σιμιγδάλι. ΠΡΟΣΟΧΗ οι κινήσεις μας πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές καθώς το μείγμα μπορεί να πεταχτεί έξω και να μας κάψει.

IMG 20170604 125223352

4. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι το σιμιγδάλι να απορροφήσει το σιρόπι και όταν πια το μείγμα δεν κολλάει στην ξύλινη κουτάλα μας καθώς και στα τοιχώματα της κατσαρόλας, είναι έτοιμο.

Δείτε επίσης:   Αφράτα και ζουμερά σμυρνέικα σουτζουκάκια

IMG 20170604 125420651

5. Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα, ή πυρίμαχο σκεύος, ή μπολάκια, ή ο,τιδήποτε άλλο θέλουμε για να αποκτήσει το σχήμα που επιθυμούμε. Στο τέλος πασπαλίζουμε με κανέλα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

IMG 20170604 125724786

Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές, μπορείτε να προσθέσετε από πάνω ακόμη και σοκολάτα, ωστόσο εμάς μας αρέσουν τα απλά γιατί εκεί κρύβεται η νοστιμιά!!!
Καλή μας όρεξη!!!

IMG 20170604 130855807

Σχετικές δημοσιεύσεις