Είστε εδώ:

EURIMAC: Η ελληνική βιομηχανία ζυμαρικών που εξάγει στις πέντε ηπείρους

Με μακρά ιστορία στο χώρο των ζυμαρικών, με ανθρώπους που ξέρουν πολύ καλά το αντικείμενο και με φιλοσοφία τη στήριξη των Ελλήνων παραγωγών η βιομηχανία ζυμαρικών Eurimac είναι η πρωτοπόρα εταιρεία στην παραγωγή ζυμαρικών.

Η επιχείρηση εξειδικεύεται στην παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και έχει πραγματοποιήσει σημαντικότατες επενδύσεις για την κατασκευή ενός εργοστασίου ζυμαρικών τελευταίας τεχνολογίας, εφαρμόζοντας τις υψηλότερες προδιαγραφές υγιεινής και ποιότητας με δυνατότητα να παράγει περισσότερους από 72.000 τόνους ετησίως.

Η EURIMAC είναι μια joint venture εταιρεία, αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας της γνωστής Ελληνικής εταιρείας ζυμαρικών ΜΑΚΒΕΛ Α.Ε. που δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Ευρώπη από το 1939 και της εταιρείας EURICOM S.p.a., Ιταλικού ομίλου βιομηχανιών σε ζυμαρικά,άλευρα και ρύζια. Ιδρύθηκε το Μάιο του 1996 στη βιομηχανική περιοχή του Κιλκίς και απασχολεί ένα ιδιαίτερα ειδικευμένο εργατικό δυναμικό με μακρόχρονη εμπειρία στην παραγωγή ζυμαρικών.

Κύρια δραστηριότητα της εταιρείας πέραν των πωλήσεων ζυμαρικών στην Ελληνική αγορά, είναι η εξαγωγή ζυμαρικών σε περισσότερες από 45 χώρες και στις 5 Ηπείρους, είτε σε μάρκες δικές της είτε σε αυτές των συνεργατών της (private label).

Η EURIMAC έχει πιστοποίηση κατά EN ISO 9001:2008, EN ISO 22000:2005 (HACCP), IFS 5 (International Food Standards), BRC και παράγει υψηλής ποιότητας ζυμαρικά. Για τη διαδικασία της παραγωγής των ζυμαρικών η βιομηχανία EURIMAC χρησιμοποιεί τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό με ξηραντήρια από ανοξείδωτο ατσάλι (ASI 316) όπου επιτυγχάνονται θερμοκρασίες πάνω από 85&degC (Μέθοδος UHT) και εξασφαλίζονται υψηλότατα επίπεδα υγιεινής, με αποτέλεσμα η σύνθεση της πρωτεΐνης του σταριού να παραμένει σταθερή, το άμυλο να μην υφίσταται αλλοιώσεις και τα παραγόμενα ζυμαρικά είναι πλήρως παστεριωμένα και να μην λασπώνουν κατά το μαγείρεμα.

Δείτε επίσης:   «Άνεμος» πολιτισμού στη ΔΕΘ με την 2η Art Thessaloniki Fair

Το τετράγωνο μακαρόνι
Τον τελευταίο περίπου ένα χρόνο η εταιρεία έχει βγάλει στην παραγωγή του πρώτο τετράγωνο μακαρόνι, μια παγκόσμια πατέντα που υλοποίησε ο πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ.Σταύρος Κωνσταντινίδης.

Το «tetragono», όπως ονομάστηκε, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον τόσο εντός όσο κι εκτός Ελλάδας, αφού πρόκειται για ένα νέο είδος ζυμαρικού που δεν είχαμε δει ως τώρα και όπως είναι φυσιολογικό, πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να το γευτούν.

Σχετικές δημοσιεύσεις