Φιλιππούπολη: Σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα βόρεια σύνορά μας, η Βουλγαρία είναι ένας τόπος που μπορεί να προσφέρει πολλά και διαφορετικά συναισθήματα στον ταξιδιώτη, μα και να του προκαλέσει μεγάλη έκπληξη αν δεν έχει διαβάσει γι’αυτά που θα συναντήσει. Η Φιλιππούπολη είναι από αυτά τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείς βρισκόμενος στην Βουλγαρία αλλά και να την ανακαλύψεις ακόμη καλύτερα.

fillipoupoli 2

Η πρωτεύουσα της περιοχής που είναι γνωστή κατά το παρελθόν ως Ανατολική Ρωμυλία δημιουργήθηκε την 6η χιλιετία π.Χ., αλλά οι Θράκες ήταν αυτοί που της έδωσαν ξεχωριστή αίγλη ως μία από τις σπουδαιότερες και αρχαιότερες πόλεις. Το όνομά της το πήρε πιθανότατα από τον Φίλιππο τον Β’, τον πατέρα του Μ.Αλεξάνδρου, ενώ άλλη εκδοχή αναφέρει πως πρόκειται για τον Φίλιππο Ε΄.

fillipoupoli 4

Στην πορεία των χιλιετιών ήταν η πόλη από την οποία πέρασαν πολλοί λαοί και όλοι τους άφησαν, λίγο ή πολύ, το στίγμα τους. Ελληνες, Πέρσες, Κέλτες Ρωμαίοι, Γότθοι, Ούννοι, Βουλγάροι, Ρώσοι, Σταυροφόροι και Τούρκοι.
Σήμερα, η πόλη που βρίσκεται πάνω σε επτά λόφους και χωρίζεται από τον Εβρο ποταμό, αποτελεί ένα τουριστικό θέρετρο, αλλά και ένα κέντρο πολιτισμού, ενώ το 2019 θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

fillipoupoli 6

Ανακαλύπτοντας την πόλη, από τη μία βρίσκεται η πιο μοντέρνα, η νέα πόλη, με τα καινούργια χτίσματα, τους φαρδύς πεζοδρόμους όπου βρίσκεται και η μεγάλη αγορά με τα επώνυμα μαγαζιά. Από την άλλη, η παλιά πόλη, που χάρη στις αισθητικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει είναι απλά πανέμορφη και πολλά κτίρια είναι έργα τέχνης, που δεν χορταίνεις να τα κοιτάζεις.

fillipoupoli 1

Η Φιλιππούπολη (ή αλλιώς Πλόβντιβ) συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα σας κάνουν να την λατρέψετε και να θελήσετε να δείτε κάθε της γωνία. Μια επίσκεψη θα σας πείσει.

IOLE TRAVEL
Δ.Γεωργούδη 2, Λαγκαδάς
Τηλ. & Fax: 23940 20531, 23940 20531

fillipoupoli 5

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις