Σόφια: Η πόλη που μεγαλώνει μα δε γερνά (Βίντεο)

Μπορεί για τους περισσότερους Ελληνες να μην είναι ο απόλυτος ταξιδιωτικός προορισμός, είτε γιατί είναι κοντά στη χώρα μας, είτε γιατί μπορεί να την υποτιμούμε, η Σόφια όμως είναι μια πόλη που αξίζει έστω και μια φορά να επισκεφθείτε.
Και μπορεί αρκετοί να θέλουν να δουν μεγάλες αγορές και εντυπωσιακά μαγαζιά, που κι εδώ υπάρχουν, αλλά η βουλγαρική πρωτεύουσα κρύβει εκπλήξεις. Μόνο το γεγονός ότι είναι η δεύτερη αρχαιότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, έχοντας ιδρυθεί πριν από 7.000 χρόνια, την κάνει μοναδική. Εξ’ού και το σλόγκαν που την ακολουθεί: «Η πόλη που μεγαλώνει μα δε γερνά».

Όπως θα δείτε και στα πλάνα του LIFE EVENTS, η Σόφια έχει μια εξαιρετική αρχιτεκτονική, με κτίρια μεγαλοπρεπή που θυμίζουν άλλες εποχές. Παράλληλα, υπάρχουν και πολλά διαφορετικά είδη κατασκευών κι εδώ φαίνονται οι διαφορετικές επιρροές που έχει αποκτήσει στη διάρκεια των αιώνων.

Το χριστιανικό αίσθημα είναι έντονο στους κατοίκους της πόλης και οι μεγαλοπρεπείς Ναοί είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα. Ξεχωρίζει ο Καθεδρικός του Αλέξανδρου Νιέφσκι, ένα από τα σύμβολα της Βουλγαρίας, κατασκευασμένος στα τέλη του 19ου αιώνα και ο οποίος μπορεί να χωρέσει μέχρι και 10.000 πιστούς. Ξακουστός είναι και ο Ναός του Αγίου Νικολάου, που μαρτύρησε που έζησε τον 16ο αιώνα.

Το γραφείο τουρισμού IOLE TRAVEL προσφέρει οικονομικά πακέτα για αποδράσεις στην Βουλγαρία που σίγουρα θα σας ικανοποιήσουν.

IOLE TRAVEL
Δ.Γεωργούδη 2, Λαγκαδάς
Τηλ. & Fax: 23940 20531, 23940 20531

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις