«Μάνα θα πάω στο Hollywood»: Γέλιο, μουσική αλλά και συγκίνηση

της Φωτεινής Κατσάλη
Η Δήμητρα Παπαδοπούλου ξανά χτυπά συγγραφικά, με μια μουσική κωμωδία, καλογραμμένη ,με εξαιρετικό χιούμορ και έξυπνες ατάκες, χαρίζοντας στο θεατρικό κοινό στιγμές γέλιου και προβληματισμού. Συγκίνησης και μιας αίσθησης χαρμολύπης, για τον σύγχρονο Έλληνα, που προσπαθεί να επιβιώσει σε μια χώρα που διαλύεται συστηματικά!
Σε σκηνοθεσία Δήμητρας Παπαδοπούλου και Φωκά Ευαγγελινού και επιπλέον με εξαιρετική χορογραφική επιμέλεια , αλλά και με λαμπρούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι είναι οι: Θανάσης Αλευράς, πραγματικός χαμαιλέοντας επάνω στην σκηνή, την Κωνσταντίνα Μιχαήλ, αεικίνητη άψογη ερμηνευτικά, τον Αντώνη Κρόμπα, σαρωτικό που ακόμα και στις παύσεις του βγάζει γέλιο, τον Jerome Kaluta, υπέροχη φωνή και υποκριτική δεινότητα, και τους μικρότερους της παρέας Πέτρο Γεωργοπάλη, Στράτο Λύκο και Παναγιώτη Αλεξανδράκη, με μοναδική ενέργεια και υποκριτικές εναλλαγές , αεικίνητους απολαυστικούς με εμφανές το ταλέντο τους ! Και τέλος η μεγάλη Κυρία του καλού λαϊκού τραγουδιού Ελένη Ροδά που μας εκπλήσσει ευχάριστα με την θεατρική της παρουσία και τα τραγούδια της.

Μια δίωρη παράσταση καλοστημένη με πλούσια σκηνικά, και δομημένη τεχνικά άρτια , κρατάει το κοινό μέχρι τέλους , με ασταμάτητο γέλιο και ενδιαφέρον. Επίσης στην παράσταση χρησιμοποιείται και video skype, οπού εμφανίζονται αγαπημένοι ηθοποιοί σε διαφορετικούς guest ρόλους. Με σειρά εμφάνισης είναι οι: Μέλπω Ζαρόκωστα, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Γρηγόρης Βαλτινός.
Κι εδώ θα δανειστώ λίγα λόγια από το εισαγωγικό σημείωμα της συγγραφέας Δήμητρας Παπαδοπούλου για το έργο της.
Τι ζούμε Πώς φτάσαμε έως εδώ Τι άτομα είμαστε Μια ζωή κολλημένοι με την μάνα μας. Μια ζωή περιμένουμε μια έξωθεν βοήθεια. Μια ζωή κάποιος να μας λύσει τα προβλήματα και για όλα φταίει το κράτος…..
Άρα ποιος θα στηρίξει ποιόν Μια ζωή τσαμπουκάδες και εμφύλιος. Μια ζωή αρπαχτές. Κι εμείς με μια βαλίτσα στο χέρι μετανάστες…

Αλλά να μην είμαστε αχάριστοι… μια ζωή ο Έλληνας γέλιο, χορό, τραγούδι και πάντα θέατρο, πάντα φως και πάντα ελπίδα για ένα μεγάλο ταξίδι…
Στο τέλος της παράστασης δεν μπορούσα να μη σηκωθώ και να μη χειροκροτήσω με όλη την δύναμη των χεριών μου, όπως και οι περισσότεροι μέσα στην αίθουσα αυτή την εξαιρετική δουλειά!
Και είναι αυτή η όμορφη αίσθηση που σου μένει μετά από μια καλοστημένη παράσταση , που σου προκαλεί συγκίνηση και σου δίνει ελπίδα και δύναμη να πιστεύεις πως ακόμα γίνονται καλά πράγματα με αγάπη, μεράκι, γέλιο, και διάθεση για κάτι καλύτερο για ένα όνειρο που μπορεί να είναι του καθενός και που μπορεί να πραγματοποιηθεί για τον καθένα από εμάς ανά πάσα στιγμή παρά τις δυσκολίες.

Μάνα μη με περιμένεις το βράδυ θα πάω στο Hollywood, γιατί απόψε απλά θέλω να χαρίσω στον εαυτό μου όμορφες στιγμές . Θέλω να γελάσω με τον εαυτό μου που θα τον δω επάνω στην σκηνή να ενσαρκώνεται μέσα από διαφορετικούς χαρακτήρες. Θέλω να προβληματιστώ και μέσα από το γέλιο να συνειδητοποιήσω, πόσα έχασα αλλά και πόσα μπορώ να ξανά κερδίσω! Και θέλω να χειροκροτήσω δυνατά , σε ένα θέατρο γεμάτο, κόντρα στους χαλεπούς καιρούς και την γενική κατήφεια!

Ταυτότητα Παράστασης:
Συγγραφέας: Δήμητρα Παπαδοπούλου
Σκηνοθεσία: Φωκάς Ευαγγελινός – Δήμητρα Παπαδοπούλου
Σκηνικά: Γιάννης Μουρίκης
Κοστούμια: Γιώργος Σεγρεδάκης
Μουσική ενορχήστρωση και διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Φωτογραφίες: Ρούλα Ρέβη
Βοηθός σκηνοθέτη: Πέτρος Γεωργοπάλης
Βοηθός σκηνογράφου: Μιχάλης Σαπλαούρας
Promo video: Γιώργος Δάσκαλος

Παίζουν:
Θανάσης Αλευράς, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Αντώνης Κρόμπας, Jerome Kaluta, Πέτρος Γεωργοπάλης, Στράτος Λύκος, Παναγιώτης Αλεξανδράκη και η Ελένη Ροδά.
Παραγωγή: Θέασις & Δράσεις Πολιτισμού

Πρεμιέρα: 20 Απριλίου 2017
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 20:00, Πέμπτη στις 21:00, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00, Κυριακή στις 19:00
Διάρκεια: 120′
Εισιτήρια: Τετάρτη (λαϊκή απογευματινή): 14 ευρώ και 12 ευρώ (εξώστης), Πέμπτη και Παρασκευή: 18 ευρώ και 16 ευρώ (εξώστης), Σάββατο (λαϊκή απογευματινή): 14 ευρώ και 12 ευρώ (εξώστης), Σάββατο (βραδυνή): 18 ευρώ (πλατεία), 16 ευρώ (εξώστης),
Κυριακή: 18 ευρώ (πλατεία), 16 ευρώ (εξώστης).
Φοιτητικό (όλες τις ημέρες): 12 ευρώ.
Κρατήσεις: 2310 834 996 (10:00 & 21:00)

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις